Νεκρή διαδηλώτρια στη Γαλλία


Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και πάνω από 106 άτομα τραυματίστηκαν σε οδοφράγματα που στήθηκαν σε περιοχές της Γαλλίας το Σάββατο, στο πλαίσιο μαζικών διαδηλώσεων.
Οι διαδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν με αφορμή τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους φόρους στα καύσιμα, η οποία μετατράπηκε σε λαϊκό κίνημα, δημιουργώντας περαιτέρω μπελάδες για τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν
Η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν ηλικίας 63 ετών και έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η οδηγός του αυτοκινήτου -που φέρεται να πήγαινε την κόρη της σε νοσοκομείο- πανικοβλήθηκε όταν οι διαδηλωτές έπεσαν πάνω στο όχημά της, πάτησε γκάζι και χτύπησε την ηλικιωμένη γυναίκα που συμμετείχε στη διαδήλωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, πέντε άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλα είχαν μικρότερες σωματικές βλάβες. Επίσης, το υπουργείο ανέφερε ότι προσήχθησαν 52 άτομα.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 244.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις πάμπολλες διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα, πολλές από τις οποίες ήταν αυθόρμητες.
Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε αποκλεισμούς οδικών αρτηριών, συμμετέχοντας ενεργά στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί με την ονομασία: «κίτρινα γιλέκα».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!