Σάββας Αναστασιάδης: Χάσαμε το ισχυρό πλεονέκτημα που είχαμε, όπως τέθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 "Μη λύση, μη πρόσκληση"



Δελτίο Τύπου                      23.01.2019

 

Σάββας Αναστασιάδης: Χάσαμε το ισχυρό πλεονέκτημα που είχαμε, όπως τέθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 "Μη λύση, μη πρόσκληση"


Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι χάσαμε το ισχυρό πλεονέκτημα που είχαμε, όπως τέθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 "Μη λύση, μη πρόσκληση" « Δυστυχώς αυτό το ισχυρό όπλο η σημερινή κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε»  ανέφερε χαρακτηριστικά στο κανάλι της Βουλής στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» 22.01.2019.

« Δεν μας έπεισε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής ότι  τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται για να συσταθεί η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που συζητά τη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης

 για την διαδικασία  σύστασης της επιτροπής , και πρόσθεσε

 « Η κυβέρνηση ήθελε να έχει την πλειοψηφία στην επιτροπή αυτή για να φανεί ότι οι αντιδράσεις  των βουλευτών σε ότι αφορά την ψήφιση της συμφωνίας είναι μικρότερες…»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τη συμφωνία άκρως επικίνδυνη , ενώ αναφορικά με τα αποτελέσματα που παράγει υπογράμμισε: « Η συμφωνία γράφτηκε με αριστοτεχνικό τρόπο και έχει τεθεί σε ισχύ και παράγει αποτελέσματα πριν ακόμη ολοκληρωθεί. Ήδη έχουν προσκληθεί τα Σκόπια από το ΝΑΤΟ, με την Ε.Ε. έγιναν κουβέντες και  θεωρώ ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα πάρουν και ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων ».
« Ξέρετε οι βίοι των εθνών είναι μακρύτεροι από τους βίους κυβερνήσεων, και πολλές φορές, χωρίς συναίσθηση του ιστορικού βάρους και της ευθύνης, κυβερνήσεις αποφασίζουν να ρυθμίσουν με ελαφρά τη καρδία θέματα μείζονος εθνικής σημασίας….Μετά την πρώτη προσαρμογή που θα αναφέρεται  η γειτονική Χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία» είναι εκτίμησή μου ότι θα ονομάζεται σκέτο  «Μακεδονία. Αμφιβάλει κανείς, για τις προθέσεις των γειτόνων;  » κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!