Η θεατρική παράσταση "Καθρέφτες" στις 28 Ιανουαρίου στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη στη Καλαμαριά


Καλαμαριά   23– 01  - 2019        

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ»
ΣΤΙΣ   28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
                                   

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, στο πλαίσιο  συνεχιζόμενων δράσεων, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, διοργανώνει θεατρική  παράσταση, με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για το βραβευμένο  έργο με τίτλο «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» της Άντας Τσεσμελή Edwards, το οποίο  θα ανεβεί   την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 7 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως 9).
Το έργο παρουσιάζει ο Θεατρικός Σύλλογος OmA “Ουρανός με αστέρια”, ο οποίος λειτουργεί ως εκστρατεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, είναι σημαντικός ο αριθμός των γυναικών που, με αφορμή το έργο αυτό, πήραν την απόφαση να «σπάσουν» τη σιωπή τους προκειμένου να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της βίας, μέσα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής,  με αίσθημα ευθύνης στοχεύει μέσα από την παράσταση αυτή να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε διαχρονικά, κοινωνικά προβλήματα υποστηρίζοντας παράλληλα τις ενεργά ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Έρχεται κάποτε η στιγμή που ο καθένας από εμάς πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να αντιμετωπίσει το είδωλό του.  Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να το αντιμετωπίσουμε; Και τι γίνεται με τις σκιές των άλλων που θαμπώνουν την εικόνα;
Οι Καθρέφτες είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής.
Τρεις γυναίκες με καριέρα – η τραπεζική υπάλληλος Λίντα, η ιδιωτική υπάλληλος Κορίνα και το διευθυντικό στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρείας η Ελισάβετ – βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους.
Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία οι τρεις ηρωίδες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια αρκετά δυνατές για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους.
Οι Καθρέφτες φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή
Μουσική: Αλέξανδρος Βελισάρης Πιάνο: Αλέξανδρος Βελισάρης  Βιολί : Νίκος Κουθούρης
Σκηνογραφία Κοστούμια:  Αθανάσιος  Κολλαλάς
Τεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουντουράς
Παίζουν: Γιολάντα Μπαλαούρα (φιλική συμμετοχή) -  Δέσποινα Γωνιάδου -  Άντα Τσεσμελή Edwards
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!