Α.Τριανταφυλλίδης: -Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι το τέλος της πορείας, αλλά η Αρχή. -Η Αρχή της ορθής, κατά το Διεθνές Δίκαιο, ερμηνείας και της συνεπούς εφαρμογής των συμφωνηθέντων. -Αυτή θα ελέγχεται.

Θεσσαλονίκη,  23 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης:
«-Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι το τέλος της πορείας, αλλά η Αρχή.
- Η Αρχή της ορθής, κατά το Διεθνές Δίκαιο, ερμηνείας και της συνεπούς εφαρμογής των συμφωνηθέντων.
 -Αυτή θα ελέγχεται». (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, νέος πατριωτισμός, νέα εθνική αυτοπεποίθηση χωρίς φοβικά σύνδρομα, διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες  σε όλη την περίμετρό μας, οικονομικές συνεργασίες και δρόμοι συνανάπτυξης  με άξονες το διεθνές δίκαιο, το αμοιβαίο συμφέρον, τη καλή πίστη και την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος  είναι το στρατηγικό πλάνο πάνω στο οποίο κινούμαστε. Ελλάδα χώρα πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.
Σε αυτό το πλαίσιο εγγράφεται και η προσπάθειά μας να ανελκύσουμε ένα ακόμη ναυάγιο, των προηγούμενων κυβερνήσεων και πιο συγκεκριμένα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στον κρίσιμο τομέα των εθνικών μας θεμάτων.
Αυτοί που Παρέδωσαν στις 8 Απριλίου του 1993 στον ΟΗΕ, το όνομα της Μακεδονίας-με τον όρο F.Y.R.O.MACEDONIA, με την υπογραφή της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ.  Μητσοτάκη-Παπακωνσταντίνου καιπροκάλεσαν τετελεσμένα 30 ετών δεν μπορούν σήμερα να παριστάνουν τους Κήνσορες και τους Θεράποντες, τους Τιμητές.
Τα δώσατε όλα διαχρονικά: όνομα, γλώσσα, πολιτισμό, με την παρουσία σας και κυρίως με την απουσία σας. Επιχειρούμε να τα πάρουμε όλα πίσω για τη Μακεδονία και τον Ελληνισμό.
Βασικό σας επιχείρημα: «Εμείς συζητούσαμε λέτε 27 χρόνια, εσείς υπογράψατε στις Πρέσπες».
Ουδέν ψευδέστερον.
Με επιστολή του στα Ηνωμένα Έθνη στις 6 Απριλίου 1993, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη , Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, δια του μονίμου αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη Αντώνη Εξαρχου υπογράφει και συναινεί στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Επί τη βάσει αυτής της επιστολής, την επομένη  7 Απριλίου 1993 το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφασίζει  ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ  και στις 8 Απριλίου  η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψηφίζει την ΑΠΟΦΑΣΗ 817 για την αναγνώριση του νέου κράτους με το προσωρινό όνομα FYROM- FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF MACEDONIA.
Γιατί αναφέρομαι στην απόφαση του 1993 θα αναρωτιέται εύλογα  ο πολίτης σήμερα στα 2019. Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών αρχίζει στο άρθρο 1 παρ. 2 με την Δεσμευτική  Απόφαση 817 του ΟΗΕ.
(ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ).
Γινόταν άμεσα αντιληπτό από αυτό που συναίνεσε και υπέγραψε τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη της ΝΔ και στα επόμενα χρόνια εμπεδώθηκε , δυστυχώς για μας, πώς το σημαντικό για τις διεθνοπολιτικές σχέσεις   δεν ήταν ούτε το πρώην , ούτε το Γιουγκοσλαβία , αλλά το Δημοκρατία της Μακεδονίας, για να έρθει μετά η χιονοστοιβάδα των 140 αναγνωρίσεων με το νέτο-σκέτο Μακεδονία.
Τι ειρωνεία ακόμη και ο Κρις Σπύρου, που ωρυόταν προχθές στην εξέδρα του συλλαλητηρίου  έλεγε το 2004:
«Εάν σας ρωτήσει κανείς πότε αναγνωρίστηκε (γεννήθηκε) το πρώτο και μόνο μη Ελληνικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» να του πείτε στις 7 Απριλίου 1993».
Καταθέτω στα Πρακτικά: 
- Το σύνολο της  ομιλίας του Κρις Σπύρου του 2004 στην Ελληνοαμερικανική ‘Ένωση στην Αθήνα.
Ο ορισμός του ναυαγίου στο σκοπιανό περιγράφεται με ενάργεια από τα λόγια των ίδιων των μοιραίων πρωταγωνιστών του, αυτών που κλήθηκαν και απέτυχαν παταγωδώς την κρίσιμη στιγμή του 1990 να υπερασπιστούν τα εθνικά δίκαια.
Σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση που με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τολμά να κάνει πράξη  όσα δεν έπραξαν οι ίδιοι τότε ως κυβερνήτες.
Αυτών που κλήθηκαν να απομονώσουν τότε που μπορούσαν και έπρεπε -το 1990, το ’91, ’92- στη διεθνή κοινωνία τους παραχαράκτες εθνικιστές των Σκοπίων που πλαστογράφησαν και οικειοποιήθηκαν την ιστορία μας, τα σύμβολά μας, τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό, αυτά που σήμερα με το άρθρο 7 της συμφωνίας των Πρεσπών παίρνουμε όλα πίσω. 
Θα αναρωτιούνται οι νεότερες γενιές γιατί ο κρίσιμος χρόνος ήταν  το 1990, γιατί είχαμε το συγκριτικό διπλωματικό πλεονέκτημα; Γιατί τότε η ενιαία Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε και μοιράστηκε σε 6 κράτη  . Τότε που η Γερμανία αδημονούσε να αναγνωριστεί η Κροατία, και η Σλοβενία.
Τότε θα  έπρεπε να στηλώσουμε τα πόδια να μην προχωρήσει καμία αναγνώριση από την ΕΟΚ, αν δεν αναγνωρίζονταν τα Σκόπια, χωρίς αναφορά στο όνομα της Μακεδονίας.
Τότε μπορούσε να ακυρωθεί στο σύνολό του το κρατικό ιδεολόγημα του μακεδονικού αλυτρωτισμού των Σκοπίων.
Τότε, που είχαμε το συγκριτικό διπλωματικό πλεονέκτημα και θα μπορούσε η ελληνική πλευρά να κατοχυρώσει τα συμφέροντά της, όπως επισημαίνουν νηφάλια και ψύχραιμα διεθνολόγοι, διπλωμάτες, ιστορικοί.

ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Σε ανύποπτο χρόνο στα 2011 στους «Νέους Φακέλους» του ο Αλέξης Παπαχελάς αποκαλύπτει τις θέσεις των Πρωταγωνιστών.
Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης: «Ο Σαμαράς, όχι από κακή πρόθεση βέβαια, αλλά από ανικανότητα, τα έκανε μούσκεμα».
- «Δεν σου κρύβω…» -έλεγε ο Μητσοτάκης στον Σαμαρά, παρουσία και άλλων- «…ότι το θέμα του ονόματος δεν το θεωρώ σοβαρό».
Λίγο πιο κάτω ο Σαμαράς αποκαλύπτει: «Πήγα στο εξωτερικό ως Υπουργός Εξωτερικών και έγινα περίγελος».
Επειδή είμαι καλόπιστος, τους πιστεύω και τους δύο. Δηλαδή ότι και ο Σαμαράς τα 'κανε μούσκεμα, και  η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας.
Στις 29 Μαρτίου του 1993, 10 μέρες πριν την απόφαση του ΟΗΕ για την FYROM, στην επιστολή παραίτησής του ο Γεώργιος Ράλλης σημείωνε προφητικά: «Η γραμμή που ακολουθήσαμε στο θέμα των Σκοπίων έχει ήδη προκαλέσει εθνική ζημιά και φοβούμαι ότι θα επακολουθήσουν και χειρότερα», όπως περιγράφει στο βιβλίο του«Εις ώτα μη ακουόντων», όπου είναι αποκαλυπτικός.
Καταθέτω στα πρακτικά.
Με Σαμαρά λοιπόν άνοιξε  η 25ετία 1990-2014 , για να κλείσει με Σαμαρά-Βενιζέλο το Σεπτέμβριο του 2014. Ως Αναπληρωτής Πρωθυπουργός  και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει μεταξύ άλλων στην 69η  Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27.9.2014:«Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία -με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία»-για κάθε χρήση, erga omnes».
Καταθέτω στα πρακτικά
Μετά από όλα αυτά  σας παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού Αντί να απολογείστε, αποθρασύνεστε. Παλιά σας τέχνη κόσκινο, επιχειρείτε να ψαρέψετε  στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας.

Με βάση το άρθρο 16β της Συμφωνίας των Πρεσπών  το γειτονικό κράτος θα ξανασυστηθεί και στις 140 χώρες που το αναγνώρισαν με το νέτο-σκέτο Μακεδονία , ως Βόρεια Μακεδονία και το Μακεδονία μένει μόνο σε μας.
Δεν έχουν το δικαίωμα να ονομάζουν το αεροδρόμιο τους Μακεδονία , εμείς έχουμε το δικαίωμα και το ασκούμε, δεν έχουν το δικαίωμα να λένε το πανεπιστήμιό τους  Μακεδονία , εμείς έχουμε το δικαίωμα και το ασκούμε, οι ελληνικές μακεδονικές επιχειρήσεις μας έχουν κατά αποκλειστικότητα το brand name Μακεδονία , κατά δήλωση του προέδρου του ΣΒΒΕ Α. Σαββάκη.(καταθέτω στα πρακτικά)
Αλλάζουν ‘Ονομα, Αλλάζουν Σύνταγμα, καταργούν τον αλυτρωτισμό, διακρίνουν ιθαγένεια  από εθνότητα, ονομάζουν τη γλώσσα τους σλαβική, , αναγνωρίζουν ότι όλη η αρχαία μακεδονική ιστορία είναι ελληνική , αποσύρουν αγάλματα, αλλάζουν ονόματα δρόμων και αεροδρομίου, διανύουν τη μισή απόσταση για έναν έντιμο συμβιβασμό. Ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, υπάρχει σλαβικό έθνος, υπάρχει σλαβική γλώσσα.
Αντιλαμβάνομαι, κατανοώ,  σέβομαι τις επιφυλάξεις  και τις ευαισθησίες  εκείνων  που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια , γιατί εκεί τους οδήγησε το αγνό πατριωτικό τους συναίσθημα.
ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι, δεν σέβομαι και είμαι  απέναντι σε εκείνους  που ο δήθεν πατριωτισμός τους πάει χέρι-χέρι με το εθνικισμό, ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την πατριδοκαπηλία.
Ο αγνός πατριωτισμός των πολιτών δεν είναι δήλωση, δεν είναι ρητορεία. Είναι πράξη καθημερινής αρετής,  βιωμένος πατριωτισμός της πράξης και όχι κούφια λόγια των Εμπόρων του Εθνικισμού.  
Ο πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.
"Πέστε μου μια χώρα όπου οι πολίτες έχουν άλλη ιθαγένεια και άλλη εθνότητα", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , διαβάζοντας από χειρόγραφο στη Βουλή.
Αλήθεια όλοι όσοι έχουν αμερικανική ιθαγένεια, ανήκουν στο αμερικανικό έθνος? Και οι Έλληνες της Αμερικής που ανήκουν στον αμερικανικό λαό και έχουν ΚΑΙ αμερικανική ιθαγένεια  σε ποιο Έθνος ανήκουν; Και αν δεν ανήκουν στο ελληνικό Έθνος τότε γιατί παλεύετε να τους δοθεί δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα; 
Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες πολίτες που μέσα στο φυλλοκάρδι τους έχουν την ευαισθησία για τη Μακεδονία και θέλω να τους ρωτήσω: 
-αν αύριο δεν έχουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, επιθυμούν να επιστρέψουμε στο νέτο-σκέτο Μακεδονία των 140 χωρών που την αναγνώρισαν;
-Το εθνικό συμφέρον μας επιτρέπει  να ρίξουμε τη γειτονική χώρα στην αγκαλιά της Αλβανίας και της Τουρκίας
ή να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της συνανάπτυξης, δίνοντας ελπίδα και προοπτική για τις γενιές που έρχονται;

Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τη φιλία των λαών.
Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι το τέλος της πορείας, αλλά η Αρχή.
Η Αρχή της ορθής ερμηνείας και της συνεπούς εφαρμογής των συμφωνηθέντων και αυτή θα ελέγχεται.  Η Καλή Πίστη μεταξύ των δύο λαών και το Διεθνές δίκαιο οδηγοί μας.
Σας ευχαριστώ».


Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!