Εκπληκτική η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης που παρουσίασε την “Ενάτη Συμφωνία” του Μπετόβεν σε συνεργασία με 4 χορώδίες της πόλης


Μια εκπληκτική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης ήταν η υποδοχή του 2019  με ένα έργο σπουδαίο στην ιστορία της μουισκής, την "Ενάτη Συμφωνία" του Μπετόβεν. Τέσσερις χορωδίες απο την Θεσσαλονίκη ένωσαν την φωνή τους με την Κ.Ο.Θ. σε αυτή την γιορτή της μουσικής, που αποτελεί έναν ύμνο στην ανθρώπινη υπόσταση και στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αδερφοσύνης. Αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η συνεργασία αυτών των 4 χορωδιών αλλά και το φανταστικό αποτέλεσμα που είδαμε χθές.



Πρόγραμμα:
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν (1170-1827): Συμφωνία αρ. 9 σε ρε ελάσσονα, έργο 125
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου
Μέτζο: Violetta Radomirska
Σοπράνο: Μαρία Κωστράκη
Τενόρος: Matthias Aeberhardt
Μπάσος: Πέτρος Μαγουλάς
Χορωδία: Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης
Διδασκαλία: Μαίρη Κωνσταντινίδου
Χορωδία: Χορωδία Α.Π.Θ. ‘Γιάννης Μάντακας’
Διδασκαλία: Εριφύλλη Δαμιανού
Χορωδία: Μικτή Χορωδία Κ.Ω.Θ.
Διδασκαλία: Σοφία Γιολδάση
Χορωδία: Χορωδία ΤΜΕΤ του ΠΑ.ΜΑΚ.
Διδασκαλία: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπότσος
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίλη Κουτσοφλιανιώτη
Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της παρουσίασης της συναυλίας. Τα εισιτήρια αποδείχθηκαν πολύ λίγα για αυτή την σπουδαία παράσταση.
Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές!









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!