Γιώργος Αβραμίδης: Άρον άρον….βάφτισον αυτόν!

Άρον άρον….βάφτισον αυτόν!


Στην ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης τονίζοντας ότι μόνο το κράτος θα λέγεται ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΟΛΑ τα άλλα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ. Επικράτεια, γλώσσα, πολιτισμός, λαός, ιθαγένεια, διαδικτυακές αναφορές, προϊόντα και με έναν “μακεδονικό ύμνο» που μιλά για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ νέτα σκέτα και ο οποίος παραμένει ως έχει χωρίς καμία πρόνοια για την αλλαγή του. Και όλα αυτά με ελληνική βούλα. 
Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει απλώς γάζα και χανζαπλάστ σε μια πληγή, χωρίς αντισηπτικό. Χωρίς να απολυμαίνει το μικρόβιο του ψευδό – αλυτρωτισμού.
Η Συμφωνία ΔΕΝ κλίνει πληγές. Σταματά μόνο την πολύχρονη διένεξη για το ονοματολογικό του κράτους μόνο,και ανοίγει το κουτί της ΠΑΝΔΩΡΑΣ.
Ανοίγει πληγές και θέματα, που θα τα βρούμε μπροστά μας, εμείς και οι επόμενες γενιές.
Η κυβέρνηση σύρθηκε σε μια επιλογή άλλων ώστε να επιβληθεί η “εδώ και τώρα» είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και …»άρον άρον βάφτισον αυτόν». Εν ονόματι της σταθερότητας και της….αναπτυξιακής προοπτικής της Βόρειας Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη των μεγάλων αφηγημάτων και ανεκπλήρωτων οραμάτων μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και να αναπτυχθεί μόνο από πραγματική θέση ισχύος. Όχι εθνικά ταπεινωμένηαποβιομηχανοποιημένη και με εγκαίνια μουσαμάδων.
Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να έχει ποτέ την πρωτοβουλία των κινήσεων στις διαπραγματεύσεις και αρνήθηκε την εθνική συνεννόηση με αποτέλεσμα τη διολίσθηση από την εθνική γραμμή και την πολιτισμική αποσύνδεση των όρων ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ.
Αλήθεια, τι θα καταλάβαινε, και πως θα ένοιωθε σήμερα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος που διπλασίασε την Ελλάδα και απελευθέρωσε την Μακεδονία ακούγοντας το:
«Εμείς οι Μακεδόνες και εσείς οι Έλληνες»  από τον κ. ΖΑΕΦ;


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!