Διευθυντής ΕΜΥ: Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών για το ΣΚ


Μπορεί η κακοκαιρία να πλησιάζει όσο πλησιάζει το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο τα προγνωστικά μοντέλα καιρού δεν «συμφωνούν» για τη θέση του βαρομετρικού χαμηλού.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που ανέβασε το μεσημέρι στη σελίδα του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς:
«Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων για τη θέση των βαρομετρικών συστημάτων. Ωστόσο προβλέπεται πτώση θερμοκρασίας περί τους 12 βαθμούς και βοριάδες 8 με 9 τοπικά 10 μποφόρ το Σαββατοκύριακο» έγραψε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.
Ανατροπή στις προβλέψεις για την επερχόμενη κακοκαιρία δείχνουν και τα σημερινά δεδομένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.
Σημειώνεται ότι και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προέβλεψε το πρωί σφοδρό χιονιά, διάρκειας τεσσάρων ημερών, που θα ξεκινήσει να πλήττει το Σάββατο όλη την Αττική, από τα βόρεια προάστια και τον Πειραιά, έως τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας.
Ενώ και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δημοσιοποίησε το μεσημέρι νέους χάρτες, που αφορούν προγνώσεις χιονοπτώσεων για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, απεικονίζεται το ψυχρό μέτωπο να «κατηφορίζει» από τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και να «τυλίγει» σχεδόν όλο το νομό Αττικής.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!