Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: ΠερΠΑΤΩ (σ)τα Νέα Λατομεία.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠερΠΑΤΩ (σ)τα Νέα Λατομεία.
Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος "Περπατώ και γνωρίζω" αναδιαμορφώνει το πρόγραμμα του, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την αδειοδότηση δύο νέων λατομείων στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου και σας προσκαλεί την  Κυριακή 24 -02-2019  και  ώρα  11.00΄ να περπατήσουμε, να γνωρίσουμε τον τόπο εξόρυξης , να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τις δυνατότητες και μορφές αντίδρασης.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε έχει μικρό βαθμό δυσκολίας, είναι περίπου  7,5 χλμ.   αγροτικού δρόμου, χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις. Θα ξεκινήσουμε  από το "Στέκι των κυνηγών" και θα κατευθυνθούμε προς το Μεσαίο. Είναι μια πολύ ωραία διαδρομή που στο μεγαλύτερο μέρος της δεν την έχουμε ξαναπερπατήσει. Η θέα θα μας αποζημιώσει, ενώ θα μας εντυπωσιάσει το πόσο κοντά  βρίσκονται τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του Μονολόφου, του Μεσαίου, του Πετρωτού και του Μελισσοχωρίου ελπίζοντας η περιήγηση μας αυτή να γίνει αφορμή να αναλογιστούμε τον ρόλο και την αξία του ορεινού μας όγκου για την ζωή των κατοίκων του δήμου μας.
Για οικολογικούς λόγους και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από  10.15΄ έως 10.30΄  Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να μετακινηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Με τα οχήματα μας θα κατευθυνθούμε στο"στέκι των κυνηγών" από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στις 11.00΄.
Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις του σοβαρού θέματος των λατομείων,να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δράση του ΠΕ.ΠΟ.Σ.Ω.
Για οποιαδήποτε πληροφορία:   e-mail: peposo2011@gmail.com



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!