Ανέστης Πολυχρονίδης προς Α. Γαβότση: Το δημαρχείο είναι θεσμός και όχι προεκλογικό γραφείο του απερχόμενου δημάρχου


Ωραιόκαστρο 08-02-2019
                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανέστης Πολυχρονίδης προς Α. Γαβότση: Το δημαρχείο είναι θεσμός και όχι προεκλογικό γραφείο του απερχόμενου δημάρχου
Δριμεία κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο Αστέριο Γαβότση για την απαράδεκτη πρακτική του να μετατρέψει το γραφείο δημάρχου σε προεκλογικό του κέντρο άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Πολυχρονίδης.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς ο κ. Γαβότσης επιμένει –παρά τις συστάσεις που του απηύθυνε προ μηνός ο Ανέστης Πολυχρονίδης- να φωτογραφίζεται στο γραφείο Δημάρχου με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.
«Απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση προς τον κ. Γαβότση να μη χρησιμοποιεί ούτε τις κτιριακές και τηλεφωνικές υποδομές του Δήμου ούτε το ανθρώπινο δυναμικό των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος της προεκλογικής του εκστρατείας και την προσωπική προβολή της απερχόμενης διοίκησης και του επικεφαλής της. Το δημαρχείο είναι θεσμός και όχι ‘’μαγαζάκι’’ του απερχόμενου δημάρχου και της παράταξής του», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης και διεμήνυσε: «Είμαστε αποφασισμένοι –τουλάχιστον εμείς- ως δημοτική παράταξη να προστατέψουμε το δικαίωμα των πολιτών ώστε ανεμπόδιστα και ανόθευτα να εκφραστούν στην κάλπη».
Η απόφαση για το λατομείο
Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε στο μείζον περιβαλλοντικό θέμα που δημιουργείται με την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την έγκριση μίσθωσης για εκμετάλλευση δημόσιας λατομικής έκτασης αδρανών υλικών εμβαδού 250,381 στρ. στη λατομική περιοχή της τοπικής κοινότητας Μεσαίου του δήμου Ωραιοκάστρου. Με τη συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία λατομείου για διάστημα 20 ετών, με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Πολυχρονίδης επισήμανε την ανάγκη να κινηθεί ταχύτατα ο δήμος για την ανατροπή της απόφασης και να συζητηθεί το θέμα σε ευρεία συνάντηση όπου θα κληθούν να τοποθετηθούν για το ζήτημα οι βουλευτές του νομού, αλλά και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει για ποιον λόγο η κυβέρνηση, μέσω της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, προχωρά στη σύμβαση για το λατομείο αδιαφορώντας τόσο για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας, του δήμου και της Περιφέρειας όσο και για τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή της απόφασης στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Μεσαίου, Μονολόφου και Μελισσοχωρίου. Μιας περιοχής ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους στην οποία ο Ανέστης Πολυχρονίδης, στη διάρκεια της θητείας του ως αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Ωραιοκάστρου, είχε προχωρήσει το έργο της σήμανσης ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.


(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!