Με μικρές διαφοροποιήσεις η αύξηση της εξεταστέας ύλης στη Γ' Λυκείου


«Δεν την έχουμε υιοθετήσει ακόμη (σ.σ. την πρόταση), αλλά το ΙΕΠ έκανε αυτήν την πρόταση μετά από διαβουλεύσεις. Έχουμε κάνει και εμείς ανεξαρτήτως τις διαβουλεύσεις για να δούμε τι συμπληρωματικές απόψεις υπάρχουν και προχωράμε στην αποδοχή, έτσι όπως είναι, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις ενδεχομένως» τόνισε ο υπουργός (ρ/δ News247) σημειώνοντας ότι πρόκειται για «λελογισμένη αύξηση της ύλης».
Παράλληλα, απαντώντας στις επικρίσεις επιστημονικών ενώσεων που κάνουν λόγο για αύξηση της ύλης 60% στην ιστορία, 30% στα μαθηματικά και πάνω από 30% σε χημεία και βιολογία, τόνισε: «Όταν ένα μάθημα πάει από δύο ώρες σε έξι, κανονικά έπρεπε να υπάρχει και τριπλασιασμός της ύλης. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Επιστημονικές ενώσεις οι οποίες λένε τόσο τα εκατό αύξηση θα μου επιτρέψετε να σας πω, δεν είναι σοβαρό. Εμείς λέμε όταν είναι εξάωρα μαθήματα πρέπει να έχουν αυτό το περιεχόμενο. Νομίζω είναι απολύτως λογικό».
Πάντως, σημείωσε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική στα πανεπιστήμια που θα αφορά το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εκεί θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για το λύκειο.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι το μάθημα των Λατινικών θα είναι μάθημα επιλογής στην Γ' Λυκείου, όπως και οι ξένες γλώσσες και το σχέδιο (οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα μάθημα επιλογής) και δεν θα εξετάζεται πανελλαδικά.

Έντονη κριτική στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κώστας Γαβρόγλου, άσκησε έντονη κριτική στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας (ΙΣΚΕ) για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας.
Υπογράμμισε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των ιερέων, όπως χαρακτήρισε τον ΙΣΚΕ, απέρριψε τη συμφωνία χωρίς να εξηγήσει πού διαφωνεί και πρόσθεσε ότι το χειρότερο είναι πως «ο εκπρόσωπός τους είπε “να ξέρει η κυβέρνηση ότι έχουμε 12.000 άμβωνες και έρχονται εκλογές”. Εκβιαζόμαστε δηλαδή;»
Αυτές οι δηλώσεις δεν μας τιμούν ως κοινωνία, είπε επίσης και διευκρίνισε: «Εγώ ξέρω ότι η Εκκλησία είναι ενιαία. Αυτή δεν είναι η γραμμή της Εκκλησίας, σίγουρα δεν είναι η γραμμή του αρχιεπισκόπου. Η Εκκλησία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτούς τους όρους και δεν λειτουργεί. Ποτέ ο Αρχιεπίσκοπος δεν υπενόησε κάτι τέτοιο, ούτε οι αρχιερείς, ακόμα και αυτοί που διαφώνησαν με το σχέδιο. Κάποιοι έχουν υπερβεί τις κόκκινες γραμμές. Ελπίζω να ήταν αστοχία του εκπροσώπου του ΙΣΚΕ».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!