Οι επιχειρήσεις φεύγουν από τη Βρετανία λόγω Brexit


Η συνεχιζόμενη αστάθεια και η αγωνία για το μέλλον, λόγω των εξελίξεων για το Brexit οδηγούν διαρκώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εκτός Βρετανίας. Ήδη το ένα πέμπτο των μεγάλων επιχειρήσεων έχουν μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό, ενώ αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός μεσαίων και μικρότερων επιχειρήσεων που κάνουν το ίδιο.
Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Διευθυνόντων Συμβούλων (IoD), που πραγματοποιήθηκε 17 έως 19 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.200 διευθυντών επιχειρήσεων της χώρας, το 21% των μεγάλων επιχειρήσεων έχουν ήδη μεταφέρει τις εργασίες τους εκτός Βρετανίας, ενώ ακόμη ένα 12% σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο, μεταφέροντας την έδρα τους σε χώρες της Ε.Ε.
Όσον αφορά τις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, ένα 15% έχει ήδη φύγει, ενώ το ίδιο έχει κάνει και το 8% των μικρών επιχειρήσεων.
Στην πλειονότητά τους, οι επιχειρήσεις που φεύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι χρηματοοικονομικές (17%), ενώ ακολουθούν βιομηχανίες (14%) και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον επαγγελματικό, επιστημονικό και τεχνικό τομέα.
Επίσης, το 8% των κατασκευαστικών ήδη φεύγουν ή μελετούν τη φυγή τους από τη Βρετανία.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του IoD, Έντουιν Μόργκαν, «Είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπει κανείς αυτά τα ανησυχητικά σημάδια, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αγνοούμε τις πραγματικές συνέπειες των καθυστερήσεων και της σύγχυσης, αλλά οι ηγέτες μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων κάνουν ό,τι μπορούν για να τις προστατέψουν».
Όπως τονίζει, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε κάνει «αγώνα για να κερδίσει τη φήμη του σταθερού, προβλέψιμου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και τώρα αυτό ξεφτίζει».
Με μια στεγνή δήλωση σχολίασε την έρευνα του IoD, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι «επιθυμούμε να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας και την οικονομία, ώστε να υπάρξει σταθερότητα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις καθώς βγαίνουμε από την Ε.Ε. Εργαζόμαστε για μια συμφωνία που θα το εξασφαλίζει».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!