222 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

♦ Από Παρασκευή 8 Μαρτίου, έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2019, η υποβολή των αιτήσεων ♦ Στην υπηρεσία των ενδιαφερομένων και οι τέσσερις Συμβουλευτικοί Σταθμοί του δήμου για την ασφαλή υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης των ανέργων Με 222 θέσεις που καλύπτουν συνολικά 72 διαφορετικές ειδικότητες και των τριών εκπαιδευτικών επιπέδων (ΥΕ, ΔΕ, ΠΕ/ΤΕ) συμμετέχει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.
Μετά την ανακοίνωση της σχετικής προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ, η υποβολή αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 12 το μεσημέρι. Η υποβολή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και αφορά τους εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε όλη την επικράτεια και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.
Ωστόσο, για την ασφαλή συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης-αίτησης, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έθεσε και τους τέσσερις Συμβουλευτικούς Σταθμούς στην υπηρεσία των ενδιαφερομένων ανέργων. Ειδικά καταρτισμένα στελέχη των Kοινωνικών Υπηρεσιών βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παράσχουν καθημερινά κάθε βοήθεια στους κατοίκους του δήμου για την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης, με προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση να έχουν οι εξυπηρετούμενοι των Συμβουλευτικών Σταθμών και των δομών του δήμου.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς:
-ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ:
Ηπείρου 9-11 (δημ. κατάστημα Αγ. Παύλου) – Τηλ.: 2313.300206
-ΝΕΑΠΟΛΗΣ:
Ελ. Βενιζέλου 125 (δημ. κατάστημα Νεάπολης, 2ος όρ.) – Τηλ.: 2313.329525
-ΠΕΥΚΩΝ:
Ειρήνης 19 (δημ. κατάστημα Πεύκων, ισόγειο) – Τηλ.: 2313.502226
-ΣΥΚΕΩΝ:
Στρ. Σαράφη 1 (δημαρχείο, ισόγειο) – Τηλ.: 2313.313151

Προϋποθέσεις-δηλώσεις
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα,
5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών,
6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ,
7. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο  στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), στο  πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των  κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία  μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στον σχετικό κατάλογο ειδικοτήτων της Πρόσκλησης  και από μία έως τρεις Υπηρεσίες τοποθέτησης ή/ και Επιβλέποντες Φορείς.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών, που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!