Στο 2ο Λύκειο του Ωραιοκάστρου ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης


Ωραιόκαστρο 16-03- 2019
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο 2ο Λύκειο του Ωραιοκάστρου ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης
Επίσκεψη στο 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στα σχολεία του δήμου με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τη διευθύντρια του 2ου Λυκείου Κωνσταντίνα Σαρανταυγά με την οποία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση που επικεντρώθηκε, κυρίως, στην ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας ενός ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) στο Ωραιόκαστρο προκειμένου να φοιτήσουν σε αυτό τα παιδιά του δήμου που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της τεχνικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης. Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονίδη, το ΕΠΑΛ θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και για μαθητές της ευρύτερης περιοχής εφόσον θα στεγάζεται σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις και θα διαθέτει ειδικότητες οι οποίες θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες όχι μόνο της αγοράς εργασίας αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης θα συνεχίσει την περιοδεία του και στα υπόλοιπα σχολεία –όλων των βαθμίδων- σε όλες τις κοινότητες του δήμου προκειμένου να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής όσο και σε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, ο κ. Πολυχρονίδης καταγράφει τις προτάσεις των εκπαιδευτικών τις οποίες θα επεξεργαστεί στο πλαίσιο επικαιροποίησης του προγράμματός του για την Παιδεία που θα εφαρμόσει όταν εκλεγεί δήμαρχος, ενώ ανάλογες συναντήσεις –με τον ίδιο σκοπό- θα έχει και με εκπροσώπους των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.
Ήδη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» έχει επισκεφθεί το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Παλαιοκάστρου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στη Γαλήνη και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.
«Η εκπαίδευση των παιδιών μας σε όλες τις βαθμίδες είναι για μας ζήτημα προτεραιότητας και δεν χωρά περικοπές και ‘’εκπτώσεις’’. Ως αυριανή διοίκηση του δήμου θα έχουμε στην ‘’πρώτη γραμμή’’ την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις σχολικές υποδομές με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών. Θέλουμε, όμως, και οι γονείς να είναι σίγουροι πως στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία ασφαλή, καθαρά και λειτουργικά όπου επιτελείται απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης και πρόσθεσε: «Βήμα- βήμα θα  προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όπου απαιτείται και στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων για στις περιοχές που το έχουν ανάγκη».
Με την παράκληση να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί
(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!