Ευθ. Φωτόπουλος: «Μπροστά ο άνθρωπος, ψηλά ο τόπος! - Συνεχίζουμε όλοι μαζί!»

Σαν σήμερα πριν 5 χρόνια, το 2014 μια ομάδα ανθρώπων αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη μοίρα του Δήμου Δέλτα. Υπηρετώντας τα δημόσια πράγματα επί χρόνια, είδαμε ξεκάθαρα τις δυνατότητες και τις προοπτικές αυτού του τόπου, που μέχρι τότε ήταν ο τελευταίος τη τάξει Δήμος στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
Πάνω από όλα, είδαμε τις δυνατότητες των ανθρώπων που μεγαλώνουν και ζουν εδώ, στα χωριά μας: των μαθητών, των φοιτητών, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των ανθρώπων του πολιτισμού, των ανθρώπων του επιχειρείν. Όσων εργάζονται σ’ αυτόν τον τόπο και γι’ αυτόν τον τόπο. Αυτοί οι άνθρωποι –οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας, οι γείτονές μας- ήταν που μας ενέπνευσαν για να δημιουργήσουμε την παράταξη «Μπροστά ο άνθρωπος», να κατεβούμε στις εκλογές και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας με ποσοστό 55%.
Παραλάβαμε μια γη αφρόντιστη, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Έργα στάσιμα επί χρόνια, υπηρεσίες προς τον πολίτη αδύναμες, εγκατάλειψη από την κεντρική διοίκηση. Και στον κόσμο βαθιά απογοήτευση.
Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και πρωτόγνωρης απαξίωσης της αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση. Με δυσκολίες ακόμη και για τα αυτονόητα, δυσκολίες τις οποίες ο απλός πολίτης δικαίως αδυνατεί πολλές φορές να κατανοήσει.
Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια από τη μια για να λύσουμε προβλήματα του παρελθόντος, προβλήματα δεκαετιών, και από την άλλη για να οδηγήσουμε τον τόπο μας ψηλά. Μια προσπάθεια που στηρίζεται στις αρετές του τόπου μας και διεκδικεί το καλύτερο για τους δημότες μας.
Σήμερα, δυόμισι μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, νοιώθουμε περήφανοι για την προσπάθειά μας. Μια προσπάθεια έντιμη και κοπιαστική που τη χαρακτηρίζουν τα πολλά μικρά έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, η βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, η σταθερή διεκδίκηση από την κεντρική διοίκηση όσων δικαιούται ο Δήμος μας.
Σίγουρα δεν κάναμε όσα θα θέλαμε, δεν πετύχαμε όλα όσα σχεδιάσαμε (ποιος Δήμαρχος, άραγε, δεν θα προσδοκούσε να καταφέρει τα πάντα;) Και, φυσικά, τα προβλήματα ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν.
Όμως ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια αφρόντιστος. Μια σειρά έργων έχουν ολοκληρωθεί και άλλα είναι λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους.
Ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια αδιάφορος απέναντι στον πολίτη. Είμαστε εκεί κάθε μέρα, όπου χρειαστεί, στον αγώνα για το καλύτερο.
Ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια τελευταίος και ανυπόληπτος. Μετέχουμε σε όλα τα συλλογικά όργανα, έχουμε λόγο πια.
Όλα αυτά τα πετύχαμε όλοι μαζί: τα άξια στελέχη της δημοτικής μας ομάδας, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων. Μαζί και όλοι όσοι εργάζονται για το καλό του Δήμου Δέλτα: οι συνεργάτες μου, οι φίλοι και τα στελέχη της παράταξής μας, οι εργαζόμενοι του Δήμου. Ακόμη και τα μέλη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τα οποία μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε σε πνεύμα συναίνεσης, για θέματα σημαντικά για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Πάνω απ’ όλα, όμως, πετύχαμε όλα αυτά μαζί με τους δημότες των εννέα Δημοτικών Κοινοτήτων μας που αυτά τα χρόνια έδειξαν εμπιστοσύνη και καλοπιστία, βοηθώντας μας με τις επισημάνσεις και την κριτική τους να πετυχαίνουμε διαρκώς βελτιώσεις σε όλους τους τομείς και να γινόμαστε καλύτεροι.
Σήμερα, ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, με το ίδιο πνεύμα που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, με επιπλέον γνώση και εμπειρία, παλαιοί και νέοι μαζί, πάντα με εντιμότητα, πιστοί στο δικό μας μότο «Μπροστά ο άνθρωπος, ψηλά ο τόπος!» ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Δήμου μας


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!