“Τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα” ειδική εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου στο δήμο Νεάπολης Συκεών

-Ειδική εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη, και επίσκεψη στο ΚΔΑΠμεΑ Συκεών   


Τα δικαιώματα που απολαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η πραγματικότητα που βιώνουν στη χώρα μας, θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Αυτό θα συμβεί κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Τα δικαιώματά σου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», το οποίο αποτελεί συγγραφή του EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ για άτομα με αναπηρία) και μεταφράστηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Το βιβλίο αφορά στα δικαιώματα των ΑμεΑ στην Ε.Ε., όπως αυτά διαμορφώθηκαν την τελευταία 20ετία, μετά τους αγώνες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, αλλά και των κατά τόπους εθνικών αναπηρικών κινημάτων, όπως είναι και το ελληνικό.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος θα αναφερθεί αναλυτικά στην ευρωπαϊκή και ελληνική πραγματικότητα για τα άτομα με αναπηρία. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης θα αναφερθεί στις δομές, στα προγράμματα και στις δράσεις που υλοποιεί ο δήμος για τα ΑμεΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζαχ. Γουναρίδη 1, Δενδροφυτεία). Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι, ο κ.Βαρδακαστάνης θα επισκεφθεί το ΚΔΑΠμεΑ Συκεών, όπου θα ενημερωθεί για τις δράσεις του και θα συνομιλήσει με τους νέους με αναπηρία.
Στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου θα συμμετάσχουν τα άτομα με αναπηρία που ανήκουν στις δομές των ΚΔΑΠμεΑ του δήμου, ενώ έχουν προσκληθεί ΚΔΑΠμεΑ της Θεσσαλονίκης και στελέχη του αναπηρικού κινήματος.  Πηγή: www.dimosneapolis-sykeon.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!