Διανυκτέρευση... στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα!


Ι Δ Ρ Υ Μ Α   Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο Υ   Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ο Υ   Α Γ Ω Ν Α
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16.3.2019

Διανυκτέρευση... στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα!

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα συμμετείχε για ακόμη μια φορά στη δράση «Sleepover - Διανυκτέρευση στο Μουσείο για παιδιά», που διοργάνωσε το «Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης και θέλοντας να αναδείξουμε τον πολύ σημαντικό ρόλο των γυναικών-μητέρων και των γυναικών-δασκάλων, οργανώσαμε ένα νέο μουσειακό διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, με τη μέθοδο του project.

Στόχος του εκπαιδευτικού παιχνιδιού ήταν τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στο χώρο μας να γνωρίσουν τις μεγάλες δασκάλες του γένους και το σημαντικό ρόλο τους στους εθνικούς αγώνες. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κ. Σταυρούλας Μαυρογένη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του ΠΑΜΑΚ και Διευθύντριας του ΚΕΜΙΤ και της κ. Φανής Τσατσάια, Διευθύντριας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία η Ιστορικός του Μουσείου μας κ. Ευαγγελία Πάλλα. Σημαντική η συμβολή, το μεράκι και το κέφι των δύο φοιτητών πρακτικής του Α.Π.Θ. κ. Μαρίας Τοπαλίδη και Γιάννη Παγώνη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!