Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Τιμήθηκαν Αναστασία Λαδένη και Βούλα Πατουλίδου στο Δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά αφιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, όχι μόνο στις όμορφες εικόνες που φέρνει συνειρμικά στο μυαλό μας η γυναικεία μορφή, αλλά στο πραγματικό νόημα αυτής της ημέρας.
Εστιάζοντας στην ουσία της επετείου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, παρουσίασαν  μια λαμπρή εκδήλωση όπου τιμήθηκε μια πορεία αιώνων, από γυναίκες που πάλεψαν και διεκδίκησαν με σθένος αυτά που τις αξίζουν.
Από τη γυναίκα του παρελθόντος, στη γυναίκα της χειραφέτησης, χτίστηκαν δρόμοι στην ιστορία που γεφύρωσαν χάσματα, αμβλύνανε αντιθέσεις και έφεραν ως αποτέλεσμα το αυτονόητο: την ισάξια θέση της γυναίκας δίπλα στον άντρα.
Μια τέτοια ημέρα διάλεξε ο Δήμος Παύλου Μελά για να ανακηρύξει την Αναστασία Λιαδένη επίτιμη δημότισσα του Δήμου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την κοινωνική της ευαισθησία με την κατασκευή δύο σχολικών υποδομών και να τιμήσει την Βούλα Πατουλίδου, πρώτη Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκη και σημερινή Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
H κυρία Λαδένη έλαβε το Χρυσό Κλειδί της πόλης από το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιο Κίκη.
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, το απόσπασμα θεατρικής παράστασης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, ένας εθελοντικός φορέας που αποτελείται μόνο από ασθενείς. Το ΄΄Γαρύφαλλο στ' αυτί΄΄ καταχειροκροτήθηκε και περισσότερο οι λέξεις ζωής που ακούστηκαν από τα μέλη ΄΄Αγαπώ, στηρίζω, παραδέχομαι, Μαθαίνω, Ζω, ξεπερνώ΄΄.
Επιβράβευση και για το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής που με υπευθυνότητα, όλο το χρόνο, υπηρετεί και προσφέρει στις γυναίκες και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά κοινωνική στήριξη, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής. 




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!