Ανατροπή - Αλληλεγγύη: Πεντάδα υποψήφιων γυναικών


1.                   ΑΚΑΝΤΖΙΛΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μένει   από   το   2010   στη   Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Αποφοίτησε από το 6o Λύκειο Σταυρούπολης και στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος  παρ΄Αρείω Πάγω  και από   το 1992 ασκεί μάχιμη  δικηγορία, με εξειδίκευση στις δημόσιες συμβάσεις. Επιπλέον, για πάνω από  25  χρόνια   είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Το 2017 ανέλαβε υπεύθυνη του Τμήματος Προμηθειών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ. Η κοινωνική της δράση  αφορά κυρίως σε τομείς   στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Είναι για πρώτη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος, θέλοντας να συνεισφέρει με τις γνώσεις και την εμπειρία της στην προώθηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης του Δήμου, που θα χαρακτηρίζεται από  διαφάνεια και θα δίνει προοπτική για ένα σύγχρονο και ανθρώπινο Ωραιόκαστρο.

2.                  ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι μόνιμη κάτοικος Ωραιοκάστρου από το 1982. Είναι έγγαμη με δύο παιδιά. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει αγγλικά και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σαν προϊσταμένη λογιστηρίου και οικονομική διευθύντρια. Άτομο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις της πόλης. Από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ που προωθεί την ανακύκλωση ως τρόπο ζωής και καλλιτεχνικής έκφρασης, την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την απόκτηση οικολογικής συνείδησης. Επίσης ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, ενός σωματείου που καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες και υλοποιεί πλήθος δράσεων για την αντιμετώπιση των τεράστιων δυσκολιών των προσφύγων, των βασικών αναγκών επιβίωσης των ανέργων, των απόρων και γενικά των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων. 


3.                  ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ
Γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοικος Ωραιοκάστρου, όπου και τελείωσε το σχολείο. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, την ειδική αγωγή και έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικά συνέδρια. Διαθέτει πτυχία άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας και πιστοποίηση γνώσης και χειρισμού των Η/Υ. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό προσφέροντας εθελοντική εργασία ως φιλόλογος στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, στο Ωραιόκαστρο.


4.                  ΞΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Γεννήθηκε το 1965  στη Θεσσαλονίκη. Το 1988 αποφοίτησε από το Ανώτατο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένη, με τρία παιδιά, ενώ από το 1994 εργάζεται ως δασκάλα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαθέτει πτυχίο γνώσης της γαλλικής γλώσσας, καθώς και πιστοποίηση γνώσης και χειρισμού Η/Υ. Έχει επιμορφωθεί σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, εκπαιδευτικής ψυχολογίας και μαθησιακών δυσκολιών. Από το 2013 έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα Comenius και Erasmus.

5.                  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Γεννήθηκε στις Συκιές και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1986. Είναι έγγαμη και έχει δύο γιους. Είναι λογίστρια και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και γνωρίζει γαλλικά. Πολιτικά δραστηριοποιήθηκε στην ΚΝΕ επί σειρά ετών. Συμμετέχει σε κινήματα και ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον τόπο μας.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!