1o Δημοτικό Ευκαρπίας: “Healthy Life, Better Life, Longer Life” - Με νέο Erasmus+, ξεκίνησε και η νέα εκπαιδευτική περιπέτεια






Το 1ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με τα ευρωπαϊκά του προγράμματα Erasmus+. Αυτή τη φορά με θέμα : Healthy LifeBetter LifeLonger Life”, ταξιδεύουν και αποκομίζουν εμπειρίες μαθητές και εκπαιδευτικοί σε Κροατία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία και Βουλγαρία. Του ευχόμαστε ...καλά ταξίδια!

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:
Το Σχολείο μας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2019 δύο εκπαιδευτικά ταξίδια με εκπαιδευτικούς και μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με θέμα: “Healthy Life, Better Life, Longer Life” στην Covilha της Πορτογαλίας και στο Oprisavci της Κροατίας αντίστοιχα. Και τα δύο σχολεία μας υποδέχτηκαν με πολλή θέρμη και μαζί με τα σχολεία της Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ισπανίας περάσαμε υπέροχες στιγμές.


Στην Covilha επισκεφθήκαμε ένα παραδοσιακό τυροκομείο που βρισκόταν σε μια φάρμα, ένα παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας νημάτων που λειτουργεί ως χώρος τέχνης και πολιτισμού, ένα τοπικό λαογραφικό μουσείο, έγινε ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου μας υποδέχθηκαν με πολλή χαρά. Γευτήκαμε τοπικά φαγητά σε παραδοσιακά εστιατόρια, ενώ ακούσαμε υπέροχα τραγούδια Fado. Την τελευταία μέρα στην Covilha έγινε στο χώρο του σχολείου ένα γλέντι με παραδοσιακά φαγητά που ετοίμασαν οι γονείς, με πολύ χορό και φυσικά με Fado. Την προηγούμενη της αναχώρησης  διανυκτερεύσαμε στη Λισαβόνα, όπου επισκεφθήκαμε αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας με πρώτο και καλύτερο το λιμάνι από όπου έφυγε ο μεγάλος θαλασσοπόρος Βάσκο ντε Γκάμα.


Στο Oprisavci, όπου ήταν και το σχολείο, απολαύσαμε την υπέροχη φύση της Κροατίας, επισκεφθήκαμε την πόλη Slavonski Brod που είναι ακριβώς στα σύνορα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με φυσικό σύνορο τον ποταμό Σάβα καθώς και το υπέροχο κάστρο και τα υπόλοιπα αξιοθέατα συνοδεία ξεναγού. Επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο της πόλης, όπου η υποδοχή ήταν πολύ εγκάρδια. Γευθήκαμε κι εδώ παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς, αλλά και σε παραδοσιακές ταβέρνες  δοκιμάσαμε την υπέροχη τοπική κουζίνα. Οι δράσεις τελείωσαν με το πέταγμα των μπαλονιών στα οποία γράφτηκε από τον καθένα μας μια ευχή. Την τελευταία μέρα επισκεφθήκαμε την πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ και περιπλανηθήκαμε με ξεναγό στα αξιοθέατα της πόλης. Μεγάλη εντύπωση μας προκάλεσε το Μουσείο των Παραισθήσεων.


Στα σχολεία δάσκαλοι και μαθητές συμμετείχαν σε διάφορες παρουσιάσεις με θέματα σχετικά με τη διατροφή και τα παραδοσιακά παιχνίδια. Επίσης πραγματοποιήθηκαν  μαθήματα παραδοσιακών χορών, δημιουργήθηκαν ομάδες εργαστηρίων για παρασκευή χυμών και υγιεινών γλυκών  καθώς  και οι ανάλογες συναντήσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών για θέματα που άπτονταν στην πορεία του προγράμματος.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!