Εγκαταστάθηκε σύγχρονος φωτισμός LED σε γειτονιές της Πρόνοιας Σταυρούπολης, Ευκαρπίας και Πολίχνης
                                                              - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Εγκαταστάθηκε σύγχρονος φωτισμός LED σε γειτονιές της Πρόνοιας Σταυρούπολης, Ευκαρπίας και Πολίχνης
Με την έλευση της άνοιξης του 2019, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED καθώς και  η επέκταση και βελτίωση του υφιστάμενου σε οδούς και σε κοινόχρηστους χώρους (κυρίως πάρκα - παιδικές χαρές) του Δήμου Παύλου Μελά από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Ήδη βρίσκεται σε επίπεδο μελέτης το επόμενο έργο που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Αναβαθμίζεται ο δημοτικός οδοφωτισμός
•σε γειτονιές της Πρόνοιας Σταυρούπολης, από τη Μεσολογγίου και την Χρυσοστόμου Σμύρνης μέχρι την Πλαταιών,
•στο «Πάρκο Πλατάνια» στο βορινό τμήμα της Ευκαρπίας καθώς και σε άλλους δρόμους δυτικά της κεντρικής οδού 25ης Μαρτίου,
•στην Πολίχνη, τόσο στη νεοεντασσόμενη περιοχή Π16 όσο και σε και άλλες γειτονιές που αναπτύσσονται μέσα στον αστικό ιστό.
«Μέσα από την αμφίδρομη επικοινωνία των δημοτών με τη Δημοτική Αρχή, την άμεση ενημέρωση και για θέματα έλλειψης επαρκούς φωτισμού, συνεχίζουμε ΄΄βήμα βήμα΄΄ να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τμηματικά, την εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών,  με στόχο να παρέχουμε ποιοτικό φωτισμό στους χρήστες των οδών στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου Παύλου Μελά» αναφέρει σχετικά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, και τονίζει ότι ο σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός
«είναι μια απάντηση στα εύλογα ερωτήματα των συμπολιτών μας για το πως θα αντιμετωπίσουμε τη μειωμένη αίσθηση ασφάλειας, την αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά και των εγκληματικών ενεργειών στις περιοχές όπου το δίκτυο φωτισμού δε λειτουργεί. Πως θα πετύχουμε την ασφαλή μετακίνηση πεζών και οχημάτων κατά τις νυχτερινές ώρες και πως θα  συμμορφωθούμε με τον εθνικό στόχο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας (εκπομπές ρύπων) έως το 2030 και την ανάγκη για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική αναβάθμιση των υποδομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Δημήτρης Λαλές υπογράμμισε ότι οι κατάλληλες υποδομές φωτισμού, όχι μόνο ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, αλλά  μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις μελλοντικές τεχνολογικές βελτιώσεις, ώστε
μέσω των φωτιστικών σωμάτων, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, να παρέχονται πολλαπλές υπηρεσίες, “έξυπνης πόλης”, κάτω από μία ενιαία υποδομή και με ενιαία διαχείριση. Με τη Λύση Έξυπνου Οδοφωτισμού, ο Δήμος θα έχει στη διάθεσή του ένα δυνατό εργαλείο με στόχο την άμεση εξοικονόμηση δαπανών, αλλά και  τη βελτίωση της αισθητικής και της ασφάλειας στο Δήμο Παύλου Μελά.


Ενημερωθείτε για τις περιοχές εγκατάστασης νέου φωτισμού

Α. Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης
Α1. Πρόνοια
1)Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στις οδούς Μεσολογγίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Νικολάου Πλαστήρα, Αλεξάνδρου Σβώλου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Κιλκίς, Ιωαννίνων, Καλογεράκου, 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, 28ης Οκτωβρίου 13Α, 1ης Μαΐου και βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κοινόχρηστους χώρους (πάρκα) μεταξύ των ανωτέρω οδών.
2) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στις οδούς Ι. Καρατζά, Καλαβρύτων, Καπετάν Γκόνη, Τζαβέλα, Λεχώβου, 1ης Μαΐου , Σμύρνης, Μαρτύρων Χορτιάτη, Χρυσοστόμου Σμύρνης.
3) Επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Πλαταιών.
Α2. Άνω και Κάτω Ηλιούπολη
Επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Κ. Παλαιολόγου.
Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Ωραιοκάστρου από το ύψος του πάρκου Δενδροποτάμου μέχρι τη διασταύρωση Ωραιοκάστρου με την οδό Πολυτεχνείου.

Β. Δημοτική Κοινότητα Πολίχνης
1) Βελτίωση  του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κοινόχρηστους χώρους (πεζόδρομοι) γύρω από το σχολικό συγκρότημα 2ου Γυμνασίου – Λυκείου και Νηπιαγωγείου Πολίχνης.
2) Βελτίωση  του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κοινόχρηστο χώρο (πεζόδρομος) που ενώνει την οδό Μυτιλήνης με τη στάση των αστικών λεωφορείων  στις εργατικές κατοικίες επί της οδού Ευκλείας.
3) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Μπρέχτ.
4) Επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Μαυρομιχάλη.
5) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Γ. Δροσίνη.
6) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Σχολείου δίπλα σε σχολικό συγκρότημα και στο γήπεδο ποδοσφαίρου, έδρα του Φοίνικα Πολίχνης.
7) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Μουσχουντή.
8) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Παπαϊωάννου Γεωργίου στην περιοχή Π16.

Γ. Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας
1) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί των οδών Καβάφη, Δημητρίου Γληνού και Αντώνη Σαμαράκη.
2) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Ποσειδώνος.
3) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε τμήμα της οδού Ολύμπου που βρίσκεται μεταξύ των διασταυρώσεων αυτής με τις οδούς Μικράς Ασίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης.
4) Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Αθανασίου Διάκου, Πλάτωνος, Κοραή, Ολύμπου, Κωνσταντίνου Παλαμά, Μουσών, Παύλου Μελά, Βάρναλη και στον κοινόχρηστο χώρο με την επωνυμία «Πάρκο Πλατάνια».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!