Ξεκινάει το Φεστιβάλ Περιβλλοντικής Εκπαίδευσης του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής Δυτικής Θεσσαλονίκης


Ξεκινάει στις 16/4/2019 το Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει ένα τριήμερο. 

«Το ζητούμενο είναι ‘‘διαμόρφωση’’ ενεργών πολιτών που θα σχεδιάσουν ένα καινούργιο ‘‘υπόδειγμα’’ βίου χωρίς υπερβολή στο διηνεκές, χωρίς σπατάλη ‘‘εν απληστία’’ και ‘‘αφροσύνη’’. Διερχόμαστε την περίοδο που η ατομική προσπάθεια έχει συλλογικό αντίκτυπο και φαίνεται καθαρά πως η πραγματικότητα είναι υπόθεση όλων μας με τα σύγχρονα δεδομένα, που επιβάλει η εποχή όπου ‘‘το λιγότερο μπορεί τελικά να ‘ναι το περισσότερο’’» υπογραμμίζει η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μιχελάκη.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Νεάπολης Συκεών και θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 16 έως την Πέμπτη 18 Απριλίου, με τους μαθητές σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης να παρουσιάζουν με την ενήμερη αλλά και απαιτητική ματιά τους, τις ευρηματικές και καινοτόμες ιδέες, προτάσεις και δράσεις που προετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, και να εκθέτουν, παράλληλα, τα συλλογικά έργα, τις αφίσες και τις πρωτότυπες κατασκευές τους στην Αίθουσα Τέχνης του Δημοτικού Καταστήματος Νεάπολης.


Ξεχωριστή θέση στη φετινή διοργάνωση καταλαμβάνει η καινοτόμος δραστηριότητα του «Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας», που αφορά στη μετάβαση από την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην εκπαίδευση για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα. Μια εκπαιδευτική πράξη που προέκυψε από τη συνεργασία του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και του Γραφείου Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα κέντρο εμπλοκής της σχολικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν στο άμεσο και τοπικό περιβάλλον.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!