Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας


Τα Δημοτικά Ιατρεία της Τριανδρίας, που κατασκευάστηκαν με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας, συναντήθηκε με τους γιατρούς και το προσωπικό της σημαντικής αυτής δομής υγείας, που παρέχει υπηρεσίες κυρίως σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες, και συζήτησε μαζί τους για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τον εξοπλισμό, την υποστελέχωση, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης και τα ζητήματα των Δημοτικών Ιατρείων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε από ευρωπαϊκούς πόρους τόσο την ανέγερση του κτιρίου, όσο και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, που περιλαμβάνει σύγχρονα μηχανήματα για το μικροβιολογικό, το οφθαλμολογικό και το οδοντιατρικό τμήμα, καθώς και τρία ακτινολογικά μηχανήματα. Το έργο εγκαινιάστηκε από τον κ. Τζιτζικώστα το 2017, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων επέκτασης και αναβάθμισης των υποδομών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι υπεύθυνοι των Δημοτικών Ιατρείων Τριανδρίας στον κ.Τζιτζικώστα, σε ετήσια βάση εξυπηρετούνται 15.000 πολίτες και από την έναρξη λειτουργίας της δομής έχουν δεχτεί υπηρεσίες υγείας περίπου 50.000 πολίτες, κυρίως δικαιούχοι του ΤΕΒΑ και του κοινωνικού εισοδήματος, δηλαδή κυρίως οι πολίτες πολύ χαμηλών εισοδημάτων, στα όρια της φτώχειας και άποροι.

«Επισκεφτήκαμε τα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας. Ένα έργο που έγινε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας. Πενήντα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, ανασφάλιστοι και άποροι έχουν επισκεφτεί και εξυπηρετηθεί από τους γιατρούς της σημαντικής αυτής δομής, που είναι ταυτόχρονα υγείας και κοινωνική. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός είναι σύγχρονα. Δυστυχώς όμως σήμερα από τις δέκα θέσεις γιατρών που προβλέπονται, το υπουργείο Υγείας έχει μεριμνήσει μόνο για τις τέσσερις. Ζητάμε από το υπουργείο άμεσα να μεριμνήσει για τις ειδικότητες που λείπουν. Η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρώσει 48 έργα και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και στέκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Με έργα στην υγεία, με έργα σε κάθε γωνιά, συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας | 22 Μαΐου 2019:https://www.youtube.com/watch?v=dGW-Fy4TCZM


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!