Συνάντηση με τον πατέρα Αθηναγόρα στον Φάρο του Κόσμου
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ «Φάρος του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Παύλου Μελά επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Μπροστά» Σίσσυ Φραγκοπούλου.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο πατέρας Αθηναγόρας ενημέρωσε τη Σίσσυ Φραγκοπούλου για τις πρακτικές που εφαρμόζονται στον«Φάρο του Κόσμου» για την ενσωμάτωση των νέων που προέρχονται από μειονοτικές ομάδες, αλλά και των παραβατικών νέων. Στόχος της επίσκεψης στο πρότυπο αυτό Κέντρο, όπου φιλοξενούνται 14 παιδιά ηλικίας από 5 έως 22 ετών, ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας εφαρμογής καλών πρακτικών στον Δήμο Παύλου Μελά για την ενσωμάτωση μειονοτικών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων.
«Η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα για την Πόλη Μπροστά. Ο δήμος Παύλου Μελά είναι ένας πολυπολιτισμικός Δήμος. Θέλουμε να τον κάνουμε πρότυπο στην κοινωνική αλληλεγγύη, τη στήριξη των αδύναμων, τις ίσες ευκαιρίες και την ισόρροπη ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο όταν μία μερίδα συμπολιτών μας πλήττεται από τον κοινωνικό αποκλεισμό», υπογράμμισε η Σίσσυ Φραγκοπούλου.
Η ομάδα της Πόλης Μπροστά συνομίλησε με τα παιδιά του Κέντρου και επισκέφθηκε μαζί με τον πατέρα Αθηναγόρα τον χώρο συνολικής επιφάνειας 800 τμ όπου δημιουργείται ο νέος «Φάρος του Κόσμου» με την ευλογία και τη στήριξη της μητρόπολης και του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα καθώς και τη στήριξη δεκάδων εθελοντών και υποστηρικτών.
«Με τον γραμματισμό και την κοινωνική ένταξη το όφελος είναι διπλό: Αποκαθίστανται οι κοινωνικές ανισότητες και μειώνεται η παραβατικότητα», είπε ο πατέρας Αθηναγόρας, ο οποίος περιέγραψε πώς ξεκίνησε η δραστηριότητα του «Φάρου του Κόσμου» από το Κέντρο Ημέρας το 2014 και πώς έφθασε στις επιτυχίες και διακρίσεις των παιδιών στην εκπαίδευση και όχι μόνο. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, και αφού το έργο του «Φάρου του κόσμου» βραβεύτηκε ως καλή πρακτική στο «Συμβούλιο της Ευρώπης» και το «State Department» λειτουργούν σε αυτόν: τομέας διατροφής, τομέας ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθήματα ξένων γλωσσών, μαθήματα μουσικής, Ρομποτική, τομέας υγείας (εμβολιασμός, οδοντιατρικός και οφθαλμολογικός έλεγχος των παιδιών), απογευματινή δημιουργική απασχόληση και τομέας αθλητισμού, εργαστήρια θεάτρου, ζωγραφικής, χορού, χειροτεχνίας και κηπουρικής, κολύμβηση, ποδόσφαιρο κ.α.