Εβδομάδα Περιβάλλοντος με συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων στην Καλαμαριά


Καλαμαριά   31- 05 - 2019        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εβδομάδα Περιβάλλοντος με συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων  στην Καλαμαριά

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Καλαμαριάς για άλλη μια χρονιά θα δώσει το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον, διοργανώνοντας πλήθος πρωτότυπων εκδηλώσεων για μαθητές και ενήλικες στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2019».
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και το Τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και θα πραγματοποιηθούν από  5 έως 11 Ιουνίου 2019.
Στις δράσεις, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, θα συμμετάσχουν Δημοτικά Σχολεία, Φορείς Ανακύκλωσης, Εθελοντικές ομάδες, Σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.
Η Εβδομάδα Περιβάλλοντος ξεκινάει την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 09:30, στην Πλατεία Σκρα, με τη συμμετοχή του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά εξοικειώνονται με την ιδέα της Ανακύκλωσης και εκπαιδεύονται για τα είδη των υλικών συσκευασίας που μπορούν να ανακυκλωθούν.
Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, στις 09:00, στην Πλατεία Ύδρας, μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου θα συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης. Θα φτιάξουν τη γειτονιά των ονείρων τους με κατασκευές από πηλό, ενώ παράλληλα θα δώσουν πνοή σε άχρηστα υλικά κατασκευάζοντας ψηφιδωτά από χαρτόνι και πλαστικά καπάκια.
Το απόγευμα της ίδια μέρας (17:00 – 21:00) θα υλοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Δώστε στα ρούχα σας μια δεύτερη ευκαιρία και ελάτε να κάνουμε τέχνη», στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς με την υποστήριξη της «EAST WEST GREECE». Φέρνουμε τα χρησιμοποιημένα ρούχα και παπούτσια μας, τα πετάμε στον ειδικό κάδο, παίζουμε με παλιά υφάσματα και δημιουργούμε πρωτότυπες κατασκευές.
Παράλληλα θα υλοποιηθεί διαγωνισμός graffiti με περιβαλλοντικό θέμα. Καλούμε τους καλλιτέχνες της πόλης να δώσουν το περιβαλλοντικό τους μήνυμα μετατρέποντας τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων σε «έργα τέχνης». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του διαγωνισμού στο www.kalamaria.gr και στο τηλ. 2310024911 από Δευτέρα ως Παρασκευή (08:00 – 16:00). Θα υπάρξει χρηματικό έπαθλο για τους τρεις πρώτους νικητές.
Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, στις 20:30, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς, το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με την παράστασή του «Ο Καραγκιόζης και η μόλυνση του Περιβάλλοντος». Η παράσταση έχει ως στόχο να περάσει περιβαλλοντικά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην αξία προστασίας του περιβάλλοντος.
Την Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στις 09:00, στο Πάρκο Χαμένων Πατρίδων, μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου θα συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης. Θα κατασκευάσουν γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά καθώς επίσης και έργα τέχνης με την τεχνική quilling.
Παράλληλα, το πρωινό της ίδιας μέρας, στις 8:30, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς με τους μαθητές και τους καθηγητές τους θα υλοποιήσουν τη δράση «Φυτεύουμε τον κήπο μας» με τη φύτευση εποχιακών φυτών στον κήπο του σχολείου τους.
Στις 11 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, στις 10:00, στον χώρο του Πολιτιστικού Πολυλειτουργικού Κέντρου Καλαμαριάς (Α. Παπανδρέου), μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Οι μήνες» από την θεατρική ομάδα «Ο μικρός Βορράς».
Παράλληλα, το πρωινό της ίδιας μέρας, στις 08:30, μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς θα συμμετάσχουν στην φύτευση εποχιακών φυτών διαμορφώνοντας τον κήπο του σχολείου τους.  
Οι δράσεις θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη της EAST WEST GREECE.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου Δ. Καλαμαριάς στο e-mail: zevgara@kalamaria.gr



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!