Αντίστροφη μέτρηση για τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2019» στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Αντίστροφη μέτρηση για τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2019»
♦ Τέσσερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το ΚΘΒΕ και δημοτικές σκηνές στη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου και του Πολιτισμού, που ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει για 25η χρονιά



Αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή του Θεάτρου και του Πολιτισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για τον μεγάλο θεσμό των «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΩΝ» που για 25η χρονιά συγκεντρώνουν τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, τα οποία μαζί με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας και τις δημοτικές σκηνές θα αποτελέσουν το καλλιτεχνικό-πολιτιστικό γεγονός στη Θεσσαλονίκη.
Τα 25α «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ» ανοίγουν αυλαία την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019. Το διάστημα αυτό, το Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές (Κ.Κουν 13) θα αποτελέσει τη σκηνή-βήμα όπου τέσσερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το ΚΘΒΕ και οι δημοτικές σκηνές του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παρουσιάσουν τις φετινές θεατρικές παραγωγές τους, που τις χαρακτηρίζει η υψηλή ποιότητα, προσκαλώντας το κοινό να περιδιαβεί στους δρόμους της Τέχνης, του Θεάτρου και του Πολιτισμού.
Στα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2019» συμμετέχουν τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας-Θεσσαλικό Θέατρο, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Καλαμάτας, το ΚΘΒΕ και τα θεατρικά εργαστήρια του δήμου «ΘΕΣΠΙΣ» και «Μελίνα Μερκούρη». Η πρεμιέρα γίνεται με τη «Φαύστα» του Μποστ από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» του δήμου Νεάπολης-Συκεών για να ολοκληρωθούν οι παραστάσεις με το έργο «Ράφτης κυριών» του Φεϋντώ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:    

  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!