Δήμος Κορδλειού Ευόσμου: Κύκλος Ξεναγήσεων στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Greece - Bulgaria «Προώθηση και Ανάπτυξη της Χ.Α.Ν.Θ.-Κινητικότητα Νέων-Αξιοποίηση Πολιτιστικής και Αθλητικής Κληρονομιάς / "Promotion and Development of YMC(H)A-Youth Mobilization-Cultural Heritage and Athletic Valorization" με Ακρωνύμιο: «PROMO YMC(H)A», ολοκληρώθηκαν οι ξεναγήσεις με τη συμμετοχή περίπου  800 παιδιών που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι μαθητές δημοτικών σχολείων, αθλητές της ακαδημίας μπάσκετ και αθλούμενοι του προγράμματος "Καλοκαιρινές Αθλοπαιδιές" του δήμου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της καλαθοσφαίρισης, και να περιηγηθούν ανάμεσα σε ανεκτίμητα εκθέματα, όπως προσωπικά αντικείμενα μεγάλων προσωπικοτήτων που συνέβαλλαν στην διάδοση του αθλήματος. ενθυμήματα με το σήμα της ΧΑΝΘ, μετάλλια και διπλώματα που κατέκτησαν οι ομάδες της ΧΑΝΘ, εξοπλισμό του παλιού ανοιχτού γηπέδου, αθλητικές ενδυμασίες και επιπλέον τεκμηριωτικό υλικό που αναδεικνύει την ιστορία του αθλήματος.Στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, είναι  να δημιουργήσει έναν ενωτικό και κοινό δεσμό ανάμεσα  στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, με την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω της προστασίας και προαγωγής της πολιτιστικής κληρονομιάς. Από την άλλη να βοηθήσει στην εξέλιξη και διάδοση της αθλητικής παιδείας, του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα, αλλά και την ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Ελλάδας, με φορέα την ΧΑΝΘ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!