«Μεσόγειος» έκθεση ζωγραφικής της Σμαρώ Τζενανίδου



«Μεσόγειος»
έκθεση ζωγραφικής
Σμαρώ Τζενανίδου
11 Ιουλίου – 11 Σεπτεμβρίου 2019
Porto Valitsa
Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μεσόγειος» της Σμαρώς Τζενανίδου θα πραγματοποιηθεί από τις 11 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει 2 μήνες. Η ζωγράφος θα παρουσιάσει μια σειρά έργων σε ξύλο (λάδι), αποτυπώνοντας εικόνες από το μεσογειακό καλοκαίρι.  
«Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζω μια δουλειά ζωγραφικής σε ξύλινες επιφάνειες, το οποίο έχει άλλες δυνατότητες σε σχέση με τον καμβά. Επέλεξα ξύλα πολυκαιρισμένα, ακατέργαστα, υλικό δηλαδή που ήδη έχει έρθει σε έντονη επαφή με τη φύση. Γιατί θέλω το υλικό να έχει ρόλο στο αποτέλεσμα, έντονο ρόλο, να συνδιαμορφώνει κατά κάποιο τρόπο τη δουλειά. Και γιατί θέλω να αναδείξω τη σχέση της φύσης με τον άνθρωπο και την τέχνη. ‘‘Τέχνη είναι ο άνθρωπος προστιθέμενος στη φύση’’ κατά τον Σεζάν, αλλά και η τέχνη δανείζεται από τη φύση το αντικείμενο, δηλαδή τις εικόνες, αλλά και τους κανόνες, όπως π.χ. η αναγκαία αρμονία σχημάτων και χρωμάτων.  
Η ατμοσφαιρική μίξη των χρωμάτων παραμένει το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωγραφική μου. Χρησιμοποιώ, επίσης, μικρές εμβληματικές και αφαιρετικές απεικονίσεις που είναι συνδεδεμένες στη μνήμη όσων έχουν γευτεί το μεσογειακό καλοκαίρι.
Επέλεξα να αναφερθώ στον μεσογειακό καλοκαίρι αφενός γιατί είναι ένας τρόπος να μιλήσει κανείς για το ελληνικό καλοκαίρι με τρόπο κοσμοπολίτικο και αφετέρου γιατί η πολύπαθη αυτή θάλασσα, που δεν έχει μόνο μία ακτή, χρειάζεται ειρήνη για να τη χαιρόμαστε όλοι» σημειώνει η Σμαρώ Τζενανίδου.
Η Σμαρώ Τζενανίδου – Κεσσοπούλου αποφοίτησε το 1997, από την Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών Saint Etienne και το 1999, από τη Σχολή Καλών Τεχνών Perpignan στη Γαλλία. Από το 2000 ως σήμερα διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενηλίκους. Το 1997 εργάστηκε ως επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη ‘97». Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Έχει πραγματοποιήσει 11 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 22 ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Υπεύθυνος επικοινωνίας για την έκθεση: Γιάννης Κεσσόπουλος 6977-309881, gkessopoulos@gmail.com

INFO
Έκθεση ζωγραφικής «Μεσόγειος» της Σμαρώς Τζενανίδου
Διάρκεια: 11/7/2019-11/9/2019
Porto Valitsa, Παλιούρι (Κασσάνδρα Χαλκιδικής)
τηλ: 23740 92007, 92060


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!