Συνάντηση της Διοίκησης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θ. ΚαράογλουΣυνάντηση της Διοίκησης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με τον
Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θ. Καράογλου


Το έργο και οι προοπτικές ανάπτυξης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου και του Προέδρου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (ΙΜΜΑ) κ. Νικόλαου Μαργαρόπουλου, της Γενικής Γραμματέως του ΙΜΜΑ κας Σταυρούλας Μαυρογένη και της Διευθύντριας του Μουσείου κας Φανής Τσατσάια.
Στη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, εξετάστηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διοργάνωση έκθεσης και έκδοσης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ακόμη, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα υλοποιηθεί από το ΙΜΜΑ και θα εστιάζει στη σύνδεση του ΥΜΑΘ με την κοινωνία και την εκπαίδευση, στην αρχιτεκτονική των δυο κτιρίων (Ελληνικό Προξενείο – Διοικητήριο) και στην εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, όπως και στην ακτινοβολία του νεοελληνικού πολιτισμού πριν την απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) αποδέχτηκε την πρόσκληση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, να εγκαινιάσει την καινούργια έκθεση που αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται στο ΙΜΜΑ «Χαρτογραφικές Ιστορίες της Μακεδονίας», όπως και τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΜΜΑ στην 84η ΔΕΘ.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!