Γ. Αρβανιτίδης: Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικό μετασχηματισμό

Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικό μετασχηματισμό


Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του κατεπείγοντος Νομοσχεδίου με τις φορολογικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Αρβανιτίδης.
Όπως σημείωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής το γεγονός και μόνο ότι το πρώτο νομοσχέδιο και αυτής της Κοινοβουλευτικής θητείας, είναι οικονομικού περιεχομένου, δείχνει ότι η Οικονομία μας αλλά και η οικονομική καθημερινότητα των πολιτών έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν έως ότου μιλήσουμε για…επιστροφή στην κανονικότητα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτίδης ανέφερε ότι:
“Η χώρα έχει τεράστια ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης, με υψηλούς ρυθμούς, και μάλιστα για μακρά περίοδο αρκετών ετών.
Τότε μόνο θα μπορούμε να πούμε ότι ξαναμπαίνουμε στην κανονικότητα.
Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το πώς, πότε και με ποια μέσα θα το πετύχει.
Κάθε συζήτηση, για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου αλλά και την αποτελεσματικότητά του, θα πρέπει να ξεκινά από την επαναδιαπραγμάτευση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2% και την αλλαγή της μορφής του Υπερταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, έχουμε καταθέσει διάφορες ιδέες, προτάσεις, τροπολογίες και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, ώστε να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη και να στηριχθεί η μεσαία τάξη.
Μέτρα στήριξης των νέων για 5 χρόνια που ξεκινούν δική τους επαγγελματική δραστηριότητα, ότι πρέπει να απαλλαχτούν από φόρους και εισφορές.
Μέτρα στήριξης των αγροτών με την μείωση του κόστους παραγωγής και την επιστροφή του φορολογικού συντελεστή στο 13% αλλά και την άμεση νομοθέτηση της οριστικής απαλλαγής επιβάρυνσης των αγροτεμαχίων.
Δυστυχώς στο πρώτο συμβολικό φορονομοσχέδιο, της νέας Κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν βλέπουμε αλλά και δεν ακούμε τίποτα για κάποια επιβράβευση στους συνεπείς φορολογούμενους.
Χρειαζόμαστε έναν παραγωγικό μετασχηματισμό, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Όσες φοροελαφρύνσεις και αν νομοθετήσουμε, όσο και αν τονωθεί η αγορά ακινήτων, δε θα φέρουν από μόνες τους την πολυπόθητη ανάπτυξη και την αλλαγή του τρόπου με τον οποίον η χώρα παράγει.
Το εργαλείο της φορολογίας δεν είναι αυτόματος πιλότος ανάπτυξης.
Τελείωσαν οι αυταπάτες, τελείωσαν οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με νέες ιδεοληψίες, αυτή τη φορά από μέρους της Ν.Δ..
Εάν χαθεί ΚΑΙ αυτό το μομέντουμ τώρα, εάν ΔΕΝ προχωρήσουμε σε ένα ριζικό παραγωγικό μετασχηματισμό με γερές βάσεις και βιώσιμη ανάπτυξη, δε θα μας φταίει πια το κακό μας ριζικό ούτε και οι ξένοι, βέβαια.
Αξιοποίηση του ευνοϊκού μομέντουμ, αλλαγή του στόχου για τα υπερπλεονάσματα και της μορφής του ταμείου δημόσιας περιουσίας, βιώσιμη ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς για αρκετά χρόνια με ριζική παραγωγική ανασυγκρότηση.
Αυτή είναι η δική μας πυξίδα οικονομικής πολιτικής και με βάση αυτή θα είναι η προγραμματική και προοδευτική μας αντιπολίτευση σε κάθε οικονομικό και αναπτυξιακό νομοσχέδιο που θα φέρνει η νέα κυβέρνηση».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!