Κινητοποίηση πολιτών για την συλλογή υπογραφών για την πεζοδρόμηση και οχι μόνο του δρόμου Παλαιοκάστρου Νεοχωρούδας. Στήριξε την προσπάθεια




Πριν λίγες μέρες δυστυχώς υπήρξε νεκρός ποδηλάτης χτυπημένος από διερχόμενο αυτοκίνητο στον δρόμο Νεοχωρούδας- Παλαιοκάστρου. Από τον Απρίλιο μέσα από την ομάδα του fb: oraiocosmos, υπάρχει μια κινητοποίηση να μαζευτούν υπογραφές με το αίτημα πολιτών για πεζοδρόμηση και οχι μόνο, το οποίο θα κατατεθεί στον δήμο. Το κλασερ βρίσκεται στο κατάστημα παιδικών ενδυμάτων ΠΑΛΑΤΑΚΙ. Παρακαλώ όσοι επιθυμείτε υπογράψτε και βοηθήστε μας να ακουστεί η φωνή μας πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα.
για την ομάδα oraiocosmos Ευαγγελία Καπαρού

Προς
Τον κο Δήμαρχο & τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου
που εδρεύει επί της οδού Κομνηνών αριθ. 76 - Τ.Κ. 57013

ΑΙΤΗΜΑ
..... Πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, που συνοδεύεται από την συλλογή ……… υπογραφών

Θεσσαλονίκη, 17 Απριλίου 2019
 
Αξιότιμε κε Δήμαρχε και αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωραιοκάστρου,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πολλοί συμπολίτες μας, και εμείς οι εδώ υπογράφοντες, επιλέγουμε να περπατήσουμε την διαδρομή από την οδό Μακεδονομάχου Αριστείδη Τίκα, που ενώνει το Παλαιόκαστρο με την Νεοχωρούδα. Για την επιστροφή επιλέγουμε να ακολουθήσουμε το ίδιο δρομο, ήτοι από την Νεοχωρούδα στο Παλαιόκαστρο. Η απείρου κάλλους διαδρομή, παρά την φυσική ομορφιά της, κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους πεζούς, καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ή νησίδα, ούτε και επαρκής φωτισμός, που είναι άκρως απαραίτητος όταν πλέον σουρουπώσει, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα από κάποιο διερχόμενο όχημα.
Καθημερινά, όσοι επιλέγουμε να περπατήσουμε αυτή τη διαδρομή, ήτοι το τμήμα της οδού Μακεδονομάχου Αριστείδη Τίκα έως την Νεοχωρούδα, διαπιστώνουμε ότι αποτελεί ένα σημείο υψηλής επικινδυνότητας για τους πεζούς ή/και για τους ποδηλάτες, λόγω των συνθηκών της κυκλοφορίας και της απουσίας πεζοδρομίου και φωτισμού.
Υπάρχουν περιπτώσεις οδηγών οχημάτων που αναπτύσσουν πολύ μεγάλη, αν όχι ιλιγγιώδη, ταχύτητα, που εννοείται ότι απαγορεύεται από τον ΚΟΚ, παραβλέποντας παράλληλα είτε ότι συχνά υπάρχουν περιπατητές στην άκρη του οδοστρώματος είτε ότι υπάρχουν ποδηλάτες, ενήλικες και παιδιά, με άμεσο και επικείμενο κίνδυνο να παρασύρουν οποιονδήποτε τύχει να βρίσκεται στο εν λόγω σημείο. Η πιθανή μη γνωστοποίηση όλων των ατυχημάτων, μικροτραυματισμών ή υλικών ζημιών, δε σημαίνει ότι μπορούν να αγνοηθούν και να μην συνυπολογιστούν.
Οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου μας με την παρούσα ανοιχτή επιστολή – αίτημα δραστηριοποιηθήκαμε με στόχο την συσπείρωση και καταγραφή της δυσφορίας μας για την κατάσταση που περιγράφτηκε παραπάνω, να βοηθήσουμε θετικά προς την κατεύθυνση ώστε να μην προκληθεί τυχόν θανατηφόρο δυστύχημα και θρηνήσουμε θύματα. Με την παρούσα επιθυμούμε να υποβάλλουμε αίτημα βελτίωσης της ασφάλειας και της πρόσβασης του συγκεκριμένου σημείου από τους πεζούς και τους ποδηλάτες.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομος στον δρόμο που ενώνει το Παλαιόκαστρο με την Νεοχωρούδα.
Οι πολίτες ζητάμε ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η αρμόδια υπηρεσία να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατόν μέτρα για την μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια των πεζών και των ποδηλατών που χρησιμοποιούν τον δρόμο που ενώνει το Παλαιόκαστρο (προέκταση οδού Μακεδονομάχου Αριστείδη Τίκα) έως την Νεοχωρούδα.
Ενδεικτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν είναι:
·      δημιουργία πεζοδρομίου και διάβασης πεζών που να συνδέει την είσοδο – έξοδο του Παλαιοκάστρου με την είσοδο της Νεοχωρούδας.
·     δημιουργία ποδηλατόδρομου που να συνδέει τα δύο προαναφερθέντα σημεία.
·     τοποθέτηση οδόσημων με τα ανώτατα όρια ταχύτητας της κυκλοφορίας και την προειδοποίηση για την συχνή διέλευση πεζών.
·    τοποθέτηση ειδικών μέτρων για την υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας (:σαμαράκια).

Ενόψει του ανωτέρου σκοπού συγκεντρώθηκαν ... υπογραφές δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας, ώστε να αναδειχθεί και να εισακουσθεί το προαναφερθέν δίκαιο και εύλογο αίτημα μας.
Θεωρούμε ότι θα σταθείτε αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής, την άμεση υλοποίηση της οποίας θα χαρούμε να μάθουμε.
Επιφυλασσόμεθα νομίμως για τις επόμενες ενέργειές μας, εν αναμονή της δικής σας, άμεσης, ευχόμεθα, ανταπόκρισης.-
 
 
Με τιμή
Οι υπογράφοντες
 
 
 
 
 
 
Ονοματεπώνυμο 
Υπογραφή 
Ημερομηνία
 
1. 
 
 
2.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!