“Λαική Συσπέιρωση” vs “H Πόλη Αλλιώς” στο δήμο Νεάπολης Συκεών

Αντιπαράθεση και κόντρα  μεταξύ της αυτοδιοικητικής παράταξης "Η πόλη αλλιώς" που στηρίχθηκε απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον δήμο Νεάπολης Συκεών και της Λαικής Συσπείρωσης Νεάπολης Συκεών για την διεκδίκηση μιας έδρας. Οι παρατάξεις με ανακοινώσεις και προτάσσοντας τα επιχειρήματά τους η κάθε μια προσπαθούν να αποδείξου ποια έχει το δίκιο με το μέρος της. 


Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δυο παρατάξεων:


Λαική Συσπείρωση Νεάπολης Συκεών: Ποιανού παιχνίδι παίζουν;
Δεν πρόλαβαν ακόμη να κάτσουν στα Δημοτικά έδρανα και ξεκίνησαν τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο λόγος για τη δημοτική παράταξη «Η Πόλη Αλλιώς» - στηρίζεται από την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» - που με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τις ενέργειες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης-Συκεών και του ΚΚΕ.

Αφορμή αυτή τη φορά πήραν από το γεγονός ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί μία έδρα που εντελώς άδικα της αφαιρέθηκε για ΔΥΟ μόλις ψήφους (είναι το μόνο που “ξέχασαν” να αναφέρουν στον λίβελο τους).

Όπως είναι φυσικό (αυτό θα έκανε και κάθε άλλος) ζητήσαμε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Η επανακαταμέτρηση που έγινε, παρουσία εκπροσώπων και των δύο πλευρών (χωρίς καμιά προσπάθεια αποκλεισμού τους όπως συκοφαντικά ισχυρίζονται), απέδειξε πως υπήρξαν ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δεκάδες περιπτώσεις ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που άδικα χαρακτηρίστηκαν ως άκυρα (χ αντί σταυρού, περισσότεροι σταυροί προτίμησης, κλπ).

Υπήρξαν και άλλα “περίεργα συμβάντα” σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, όπου μόνο σε αυτό ακυρώθηκαν πάνω από 10 ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Απόλυτα δικαιολογημένα επομένως, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ένσταση για να δικαιωθεί.

Και έρχονται τώρα οι κύριοι της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» να μιλήσουν για «περίεργη, σφοδρή, συκοφαντική, χυδαία και ανυπόστατη πολεμική» του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε βάρος τους.

Ντύνουν μάλιστα τα χυδαιολογήματά τους με ιδεολογήματα του τύπου:«Είναι ασύνηθες εκφυλιστικό και έξω από τον πολιτικό πολιτισμό και την κουλτούρα της αριστεράς να διαπληκτίζεται στα αστικά δικαστήρια για ψήφους και για έδρες»!!!

Θα έπρεπε δηλαδή κατά τη γνώμη τους να αποδεχτούμε την άδικη ακύρωση δεκάδων ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (που εκφράζουν και την αντίστοιχη βούληση των ψηφοφόρων) για να κερδίσουν οι ίδιοι μια έδρα που δεν τους ανήκει!!!

Και αν ο δικός τους «πολιτικός πολιτισμός» δεν τους επιτρέπει να διαπληκτίζονται στα αστικά δικαστήρια, τότε γιατί προσέφυγαν οι ίδιοι σε «αντένσταση» κατά της δικής μας ένστασης;

Τα αντικομμουνιστικά παιχνίδια των εκπροσώπων της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» τα ξέρουμε καλά.

Αφού από το 2012 μέχρι το 2015 έγιναν ντεκόρ των διαφόρων ΣΥΡΙΖΑίικων παιχνιδιών για τη συγκρότηση της «πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης», αφού διαδήλωναν στο πλευρό της κυβέρνησης την περίοδο της «περήφανης διαπραγμάτευσης», την ώρα δηλαδή που αυτή διαπραγματευόταν νέα μνημόνια στις Βρυξέλλες, αφού πάτησαν την μπανανόφλουδα του δημοψηφίσματος και συνέβαλαν σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ... τώρα ζητάνε τα ρέστα από το ΚΚΕ!

Μια ματιά να ρίξει κάποιος στην προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του επικεφαλής «Η Πόλη Αλλιώς» και στελέχους της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει μέρα που να μην επιτίθεται ενάντια στο ΚΚΕ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα αστεία και τις γελοιότητες.

Το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιου είδους συκοφαντίες, ψέματα και επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι να παίζουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Η Πόλη Αλλιώς: Ένσταση κατά του «ταξικού εχθρού» από την Λαϊκή Συσπείρωση

Είναι γνωστό το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον δήμο Νεάπολης Συκεών, όπου Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ παρ’ όλο που συμμετείχε για πρώτη φορά ύστερα από μια ουσιαστική και λιτή προεκλογική παρέμβαση, έκανε την έκπληξη  και με ποσοστό 3,4% και 1244 ψήφους μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο με 2 «αλλιώτικους» δημοτικούς συμβούλους. Δημιούργησε έτσι ελπίδες και προσδοκίες σε πολλούς συνδημότες για μια άλλη πορεία στα δημοτικά πράγματα του δήμου, αμφισβητώντας την ηρεμία και το ακλόνητο ενός πολύχρονου αυταρχικού καθεστώτος. Προφανώς το αποτέλεσμα ενόχλησε κάποιους άλλους αλλά η πρώτη αντίδραση ήρθε από εκεί που δεν περιμέναμε!
Είναι ασύνηθες εκφυλιστικό και έξω από τον πολιτικό πολιτισμό και την κουλτούρα της αριστεράς να διαπληκτίζεται στα αστικά δικαστήρια για ψήφους και για έδρες.  Κι όμως η πρώτη «δράση» της  ηγεσίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, παράταξης του ΚΚΕ στην περιοχή, ήταν να …καταθέσει αίτημα επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Διεκδικεί λοιπόν μια επιπλέον έδρα στο Δ.Σ., όχι σε βάρος κάποιας μνημονιακής παράταξης αλλά σε βάρος μιας νέας, ανεξάρτητης, αριστερής, ενωτικής, παρέμβασης !
Μάλιστα δεν είχε ούτε την στοιχειώδη δημοκρατική ευθιξία να ενημερώσει τον συνδυασμό ενάντια στον οποίο κατάθεσε το αίτημα επανακαταμέτρησης. Μάλιστα κατά την έναρξής της διαδικασίας ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση εγκαλούσε (!) τους δικαστικούς γιατί μας ενημέρωσαν, όπως ήταν υποχρεωμένοι από τον νόμο και το έπραξαν τελευταία στιγμή.
 Επειδή η καταμέτρηση επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα, προχώρησε  παραπέρα σε ένσταση κατά του (τυπικά) επικεφαλής της κίνησης Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ Γιάννη Λαθήρα και κατά της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Μαρία Κυπραίου ζητώντας την αναίρεση της ακυρότητας ψηφοδελτίων της, αλλά και πολύ περισσότερο διεκδικώντας να ακυρωθούν έγκυρα ψηφοδέλτια της  κίνησης μας «Η πόλης αλλιώς» και μάλιστα για τρομερά σοβαρούς λόγους όπως κακογραμμένοι σταυροί και χρήση του συμβόλου χ αντί για σταυρό!!! 
Έτσι η περίεργη, σφοδρή, συκοφαντική, χυδαία και ανυπόστατη πολεμική που εξαπέλυσε προεκλογικά σε βάρος μας  η ηγεσία της ΛΑ.ΣΥ. φαίνεται να έχει και δικαστική συνέχεια! Τότε δεν είχαμε απαντήσει γιατί θεωρούσαμε ότι αλλού ήταν ο «εχθρός»,  αλλά και τώρα ακόμη αισθανόμαστε ιδιαίτερα άβολα και αμήχανα, να υποστούμε μια ακόμη άθλια γραφειοκρατική δοκιμασία με νέα υπέρογκα έξοδα, επιβαλλόμενη μάλιστα από μια αριστερή δύναμη. 
Αναρωτιόμαστε αν έχουν την ίδια άποψη τα μέλη και οι ψηφοφόροι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς μέσα από τις πολλές ανακοινώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις μας, όπου ασκείται δριμύτατη κριτική  στην κυβέρνηση και σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, στις καθεστωτικές παρατάξεις και στην διοίκηση του Δήμου , η ΜΟΝΗ αναφορά στο ΚΚΕ ήταν η καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων σε μέλη του και στα γραφεία του
Ας το κάνουμε όσο γίνεται πιο ξεκάθαρο: 
Απέναντι  μας είναι οι πολιτικές ΕΕ και κυβέρνησης στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, οι διαχειριστές της τοπικής εξουσίας, οι δήμοι-επιχειρήσεις και ο φασισμός.  Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη της κοινής αγωνιστικής δράσης όλων των ενεργών, σκεπτόμενων και κοινωνικά ευαίσθητων πολιτών, των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που αντιπαλεύουν την βαρβαρότητα. Για να αλλάξουμε την πόλη και τη ζωή μας. 
Οι έδρες μας άλλωστε στο δημοτικό συμβούλιο αποτελούν την επιβεβαίωση  της αγωνιστικής μας πρότασης και αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει με καμιά δικαστική απόφαση.
Όλα ΑΛΛΙΩΣ λοιπόν ! 
και πρώτα από όλα η Αριστερά που παλεύει για  έναν κόσμο διαφορετικό!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!