Midnight Swim: Εντυπωσιακή πρεμιέρα καθιέρωσης… ♦ Αντίδοτο στον καύσωνα από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών με προβολή ταινίας και νυχτερινές βουτιές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών

Midnight Swim: Εντυπωσιακή πρεμιέρα καθιέρωσης…
♦ Αντίδοτο στον καύσωνα από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών με προβολή ταινίας και νυχτερινές βουτιές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών 



Τελικά, όλοι κολύμπησαν και ουδείς… βυθίστηκε. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στην πιο ασφαλή πισίνα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, όπως είναι το ολυμπιακών διαστάσεων Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών, όπου άπαντες οι γυμναστές και ναυαγοσώστες βρίσκονταν επί ποδός έχοντας κυκλώσει την πισίνα! Το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν ήταν να δημιουργήσουν μια ελκυστική και υποβλητική ατμόσφαιρα και να… πατήσουν το play για να απολαύσουν οι 500 και πλέον φίλοι του υγρού στοιχείου μια κινηματογραφική ταινία κάτω από τα αστέρια, είτε καθήμενοι στις… θέσεις τους, είτε μέσα από την πισίνα βασταζόμενοι από το πεζούλι ή τα διαχωριστικά των  διαδρομών, ενώ κάποιοι άλλοι -μικροί και μεγάλοι- παραδίπλα απολάμβαναν τις νυχτερινές βουτιές του. Και βέβαια, όλοι… υπάκουσαν στο πρώτο πρόσταγμα της ταινίας προτιμώντας να απολαύσουν το έργο και τις βουτιές! 
Όλα αυτά συνέβησαν χθες βράδυ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών, όπου ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) αποκάλυψαν το… αντίδοτο στον καύσωνα! Κι αυτό ήταν το Midnight Swim, μια ξεχωριστή εκδήλωση που περιελάμβανε προβολή ταινίας δίπλα στην πισίνα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με την παράλληλη δυνατότητα της κολύμβησης υπό το χαμηλό φως των προβολέων και των κεριών.
Ενταγμένη στο κλίμα και η ταινία που προβλήθηκε, «Κολύμπα, ή αλλιώς βυθίσου», του Ζιλ Λελούς, μια δροσερή κωμωδία με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο-κολυμβητήριο (παραγωγή του 2018, Γαλλία/Βέλγιο, με τους Ματιέ Αμαλρίκ, Γκιγιόμ Κανέ, Μπενουά Πελβούρντ), με αρκετούς από τους επισκέπτες-θεατές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί νεαρής ηλικίας, να μην περιορίζονται στις θέσεις αλλά να διασκορπίζονται στο πρανές των εγκαταστάσεων. Ήταν το πρώτο πιλοτικό βήμα που επιχείρησε ο δήμος, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία καθώς το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών κατακλύσθηκε από εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την «όμορφη βραδιά που τους επιφύλαξε ως ευχάριστη έκπληξη ο δήμος». 

«Ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα…»
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τέτοια που στο τέλος ενθάρρυνε τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη να μιλήσουν για τη γέννηση μιας ακόμη νέας θεσμικής εκδήλωσης.
«Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και σε όλα τα τμήματα του δήμου, προσπαθούμε νε υλοποιήσουμε επιπλέον προγράμματα και εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Έτσι, επιλέξαμε να δρομολογήσουμε τη γέννηση μιας νέας θεσμικής εκδήλωσης που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, και αναδεικνύει το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο ως το καλύτερο αντίδοτο στον καύσωνα. Η σημερινή εκδήλωση, που περιλαμβάνει ελεύθερη νυχτερινή κολύμβηση και προβολή ταινίας, αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες και συμπολίτες με ιδιαίτερη θερμότητα, γεγονός που μας ωθεί στην καθιέρωσή της», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, με τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη να κάνει λόγο για ένα «άκρως πετυχημένο βήμα που θα επαναληφθεί». Και οι δυο, ωστόσο, ευχαριστώντας και συγχαίροντας τα στελέχη και τους εργαζόμενους στις αθλητικές υποδομές, δεσμεύθηκαν για τη βελτίωση των προδιαγραφών «αφού καταγράφονται οι επισημάνσεις των πρώτων μικρών τεχνικών θεμάτων».
Να σημειωθεί ότι η χθεσινή εκδήλωση Midnight Swim ήρθε ως συνέχεια των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν πρόπερσι με τις μοναδικές φεγγαρόλουστες βουτιές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών στα τέλη του Αυγούστου. Εκεί, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, δίπλα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου, και υπό τους ήχους του σαξόφωνου, οι λάτρεις του υγρού στοιχείου αποχαιρετούν το καλοκαίρι, με μια τέτοια εκδήλωση να ετοιμάζεται ήδη από την ΚΕΥΝΣ.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!