Σινεμά στη ΜΟΝΗ: WOODSTOCK 50 years Music & Movies

Σινεμά στη ΜΟΝΗ
WOODSTOCK
50
years Music & Movies

Τετάρτη 28 & Πέμπτη 29 Αυγούστου, 21.00

Όσοι δεν έζησαν το Woodstock χάνονται σε ντοκιμαντέρ, φωτογραφικά ντοκουμέντα και βιντεοσκοπήσεις των ιστορικών εμφανίσεων θεοτήτων της ροκ όπως ο Jimmy Hendrix, ο Joe Cocker, η Janis Joplin και η Joan Baez. Κρέμονται από τα χείλη εκείνων που το έζησαν και τους το αφηγούνται ξανά και ξανά,  Αναλώνονται σε trivia που αναπαράγονται σε κάθε επέτειο του φεστιβάλ. Θέλουν να «το ζήσουν» με όποιο τρόπο μπορούν. Η ομορφιά του Woodstock κρύβεται στο ότι συνέβη μόνο μία φορά.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι είναι το Φεστιβάλ που άλλαξε τη ροκ μουσική όπως την ξέρουμε. Συγκαταλέγεται, άλλωστε, στη λίστα του Rolling Stone με τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του Rock and Roll, αλλά και αποτέλεσε μια κραυγή του κόσμου που έψαχνε εκείνη την εποχή.

Επιστρέφουμε  πάντα στο Woodstock γιατί το έχουμε ανάγκη. Το φεστιβάλ ήταν, μεταξύ άλλων, μία ηχηρή κραυγή του κινήματος των hippies ενάντια του πολέμου και του ρατσισμού. Μια γιορτή της αγάπης και της ειρήνης σε μία εποχή που αυτό επιβάλλονταν. Αυτό το γεγονός θέλουμε να θυμηθούμε μαζί 50 χρόνια μετά  στον φιλόξενο χώρο της Μονής Λαζαριστών, την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 21.00.

Θα δούμε μαζί τις ωραιότερες και πιο ιστορικές στιγμές του Φεστιβάλ… Θα μάθουμε μερικές ιστορίες και φυσικά θα ακούσουμε μουσική.

Πρόγραμμα:
Τετάρτη 28/8
Εισαγωγή και παρουσίαση από τον Νίκο Θεοδωράκη και τον Λάκη Καρασαββαΐδη.
Προβολή εκτενών αποσπασμάτων του θρυλικού ντοκιμαντέρ Woodstock (1970) του Michael Wadleigh.
Live μουσική της εποχής από τους Moonfarm (Νίκος Ντουνούσης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σερεμέτης, Τατιάνα Οικονόμου, Αλέξης Αποστολάκης, Δημήτρης Γιαλαμάς).
Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Επεξεργασία ταινίας: CineDogs
Έρευνα και σχολιασμός: Νίκος Θεοδωράκης - Λάκης Καρασαββαΐδης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ντουνούσης - Moonfarm 

Πέμπτη 29/8
Προβολή της ταινίας
 Taking Woodstock (2009), Έτσι πήραμε το Woodstock του Ang Lee και στη συνέχεια DJ set.
Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν για τρίτη χρονιά σε συνεργασία και συμπαραγωγή με τη CineDogs, την δημιουργική ομάδα που ασχολείται με το σινεμά και διοργανώνει προβολές και αφιερώματα.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου στο χώρο θα υπάρχουν σπάνιοι και συλλεκτικοί δίσκοι βινυλίου, CD, poster, βιβλία κ.α. από μουσικούς που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ του Woodstock αλλά και από καλλιτέχνες και συγκροτήματα που επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τη μουσική σκηνή της εποχής εκείνης (late 60s - early 70s). Το υλικό θα διατίθεται προς πώληση σε προσιτές τιμές.
Επιλογή και επιμέλεια υλικού: Κώστας Δαμίγος / Music Kitchen

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ώρα έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20.30

Τιμή εισιτηρίου
:
7€ (ημέρας), 12€ (διημέρου)

Σημεία Προπώλησης:
-
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00)
- Στα καταστήματα
Seven Spots και WIND
- Ηλεκτρονικά στο
viva.gr και στους συνεργάτες του


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!