Από το Πάρκο Καρατάσιου ξεκινούν οι 10 παραστάσεις Καραγκιόζη στις γειτονιές Δήμου Παύλου Μελά


Από το Πάρκο Καρατάσιου ξεκινούν οι 10 παραστάσεις Καραγκιόζη στις γειτονιές Δήμου Παύλου Μελά


Με τις παραστάσεις Καραγκιόζη από την Ομάδα Παραστατικής και Εικαστικής δημιουργικότητας Σκιάς Όναρ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Σεπτέμβριος όπως … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” που παρουσιάζει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά.
10 διαφορετικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον λαϊκό μας ήρωα, σε αντίστοιχες γειτονιές και ανοιχτούς δημόσιους χώρους της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας.
Από το μοναδικό ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ (πρώην στρατόπεδο) του Δήμου Παύλου Μελά, όπου εναλλάσσονται το φυσικό τοπίο, η βλάστηση με την πευκώδη κάλυψη και τα μονοπάτια πεζοπορίας, θα ξεκινήσει ο Δημήτρης Καρόγλου τις παραστάσεις του, με τον Καραγκιόζη… Σέφ,  με στόχο την προώθηση, προβολή και ανάπτυξη του παραδοσιακού ελληνικού θεάτρου σκιών, τη διατήρηση και η συνέχιση της παράδοσής μας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις  “Σεπτέμβριος όπως … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ
Νύχτες δροσιάς με τον Καραγκιόζη “Σκιάς Όναρ”, ώρα 20.00
Δευτέρα 2/9, πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, “Ο Καραγκιόζης Σεφ”
Ο Πασάς ψάχνει έναν άνθρωπο για να φτιάξει το επιδόρπιο από το μενού για την εκδήλωση που θα γίνει στο σεράι για το food festival επειδή ο Σέφ που είχε έφυγε απότομα. Ο Καραγκιόζης πιστεύοντας ότι θα φάει όσο ποτέ άλλοτε, αναλαμβάνει την δουλειά. Αφού τρώει ότι υπάρχει στην κουζίνα αποφασίζει να δουλέψει, γι'αυτό παίρνει τον Κολλητήρι ως βοηθό του και τον τσελεμεντέ της Αγλαϊας. 'Ομως δεν έχει υπομονή και έτσι αποφασίζει να αυτοσχεδιάσει πάνω στις συνταγές. Όπως είναι αναμενόμενο δημιουργεί σιγά σιγά μια κατάσταση που θα καταλήξει σε ένα μπέρδεμα, με περαστικούς να γίνονται πειραματόζωα της συνταγής του.


Τρίτη 3/9, πάρκο Σόλωνος, Άνω Ηλιούπολη, “Ο Καραγκιόζης κουνιέρης στο πανηγύρι”
 Ο Χατζηαβάτης ψάχνει να βρει έναν συνέταιρο για να γίνουν κουνιέρηδες στο πανηγύρι της πόλης και βρίσκει τον Καραγκιόζη. Οι δύο συνέταιροι αφού πείθουν τον Πασά να τους δώσει την άδεια –υποσχόμενοι πως κανείς από τους πελάτες τους δεν θα πάθει τίποτα- ξεκινάνε την δουλειά. Ακόμα μια παραδοσιακή παράσταση του Καραγκιόζη που έχει πολλές ανατροπές και γέλιο.
 
Τετάρτη 4/9, πλατεία Μεγαλολειβαδιωτών Ευκαρπία, “Ο Μέγας Αλέξανδρος”
 Στο σταυροδρόμι που βρίσκεται έξω από τη πόλη εμφανίστηκε ένα τεράστιο φίδι που έχει ερημώσει τον τόπο. Μη μπορώντας να το αντιμετωπίσει με κανέναν τρόπο ο Πασάς στέλνει τον Χατζηαβάτη να τελαλήσει για να βρεί κάποιον ήρωα ο οποίος θα το σκοτώσει. Ως έπαθλο προσφέρει το μισό του βασίλειο και το χέρι της κόρης του σε γάμο. Το έπαθλο προσελκύει πολλούς υποψήφιους γαμπρούς αλλά το φίδι δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος. Η πιο γνωστή από τις παραδοσιακές παραστάσεις του Ελληνικού θεάτρου σκιών σε ιδιαίτερη απόδοση της Σκιάς Όναρ για τους μικρούς μας φίλους.

Πέμπτη 5/9, πάρκο Φωκά Πολίχνη, “Τα Κολλητηροφιλαράκια”
Ο Πασάς διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό που θα νικήσει ‘Ο Καλύτερος Φίλος’. Ο Καραγκιόζης και τα κολλητήρια του προσπαθούν να βρούν ποιά συμπεριφορά είναι αυτή που κάνει κάποιον τον Καλύτερο Φίλο. Μέσα από καταστάσεις παιδικής καθημερινότητας μαθαίνουν πώς κάνουμε φίλους, πώς παίζουμε με τους άλλους, πώς εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και τί κάνουμε σε καταστάσεις εκφοβισμού.

Παρασκευή 6/9, 6ο Γυμνάσιο Νικόπολη, “Ο Καραγκιόζης γραμματικός”
Ο Πασάς ψάχνει για έναν γραμματικό για να γράφει τα γράμματα των πολιτών. Ο Καραγκιόζης μετά από πολλά μικρά και μεγάλα ψεμματάκια αναλαμβάνει την δουλειά. Όμως δεν έχει καταλάβει την σημασία της δουλειάς του και τα κάνει όλα άνω κάτω κοροϊδεύοντας και ξεγελώντας όλους. Μια ξεκαρδιστική παραδοσιακή παράσταση του Καραγκιόζη.

Δευτέρα 9/9, πάρκο Μεγ. Αλεξάνδρου Μετέωρα, “Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα”
Η γάτα της Βεζυροπούλας έφαγε τον παπαγάλο του Πασά που τραγουδούσε υπέροχα. Ο Πασάς έμαθε για έναν γορίλλα στη ζούγκλα που τραγουδάει και αναθέτει στον Χατζηαβάτη να βρει έναν πιλότο για να πετάξει την αποστολή που θα πάει να πιάσει αυτό το γαρίλλα. Ο Καραγκιόζης ξεγελώντας τον, αναλαμβάνει την αποστολή. Αυτή είναι η αρχή από μια ξεκαρδιστική παράσταση, στην -γεμάτη από κάθε είδους ζώα- ζούγκλα του Καραγκιόζη!

Τρίτη 10/9, πλατεία Ομονοίας Σταυρούπολη, “Ο Γάμος του Μπάρμπα  Γιώργου”
Ο Χατζηαβάτης γίνεται προξενητής και έχει την ιδέα πως ο Μπαρμπαγιώργος είναι ιδανικός γαμπρός για την πανέμορφη Φατιμέ. Με την βοήθεια του Καραγκιόζη τον πείθουν να παντρευτεί την πανέμορφη Φατιμέ. Δυστυχώς ο πατέρας της νύφης αλλάζει γνώμη και με αποτέλεσμα οι δύο φίλοι να βρεθούν σε μια δύσκολη κατάσταση. Πώς θα πουν στο Μπαρμπαγιώργο ότι ο γάμος ακυρώθηκε; Γινόμαστε θεατές μιας πολύπλοκα διασκεδαστικής παράστασης του Καραγκιόζη.

Τετάρτη 11/9, πλατεία  Ι. Ν. Παναγίας Σουμελά Φιλοθέη, “Ο Καραγκιόζης οικολόγος”
 Ο Πασάς αναθέτει στον Χατζηαβάτη να ειδοποιήσει τους κατοίκους για την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου ανακύκλωσης της πόλης. Ο Καραγκιόζης το μαθαίνει και
αποφασίζει να κάνει ανακύκλωση. Δυστυχώς, παρεξηγεί τί ακριβώς είναι η ανακύκλωση.

Πέμπτη 12/9, πάρκο  Ιατρού Γωγούση Τερψιθέα, “Ο Καραγκιόζης Γιατρός”
Ο Χατζηαβάτης θέλει να εκδικηθεί τον Καραγκιόζη γιατί δεν του συμπεριφέρεται ευγενικά. Γνωρίζοντας πώς η Βεζυροπούλα έχει μια ανεξήγητη αρρώστια πηγαίνει και λέει στον Πασά ότι ο Καραγκιόζης είναι ένας πολύ διάσημος εναλλακτικός γιατρός και μπορεί να γιατρέψει την κόρη του. Ο Πασάς τον πιστεύει και καλεί να του φέρουν τον Καραγκιόζη. Ακολουθώντας την πονήρη προσπάθεια του ηρωά μας να μην πιαστεί, να βρεί την άκρη ποιός τον παγίδευσε και να γιατρέψει την Βεζυροπούλα γινόμαστε θεατές μιας πολύπλοκα διασκεδαστικής παράστασης του Καραγκιόζη

Παρασκευή 13/9, πλατεία  Κατσιά Ευκαρπία, “To πυθάρι της Βεζυροπούλας”
Μετά από έναν μεγάλο καβγά στη ταβέρνα για το ποιός θα παντρευτεί την Βεζυροπούλα ο Πασάς θυμωμένος κάνει συστάσεις στην ανυποψίαστη κόρη του. Θιγμένη η Βεζυροπούλα αποφασίζει να τιμωρήσει όλους όσους την εκθέσανε. Το σχέδιο της περιλαμβάνει ένα Πυθάρι και ένα υποτιθέμενο ταξίδι. Κατά τύχη και ο Καραγκιόζης μπλέκεται σε αυτή την ιστορία. Η συνέχεια είναι μια ξεκαρδιστική παράσταση.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τμήμα Πολιτισμού, 2313302 938, 937, 835Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!