Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Ανοιχτό Θέατρο της Ευκαρπίας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό σήμερα Πέμπτη 5/9/2019




Πέμπτη 5/9: Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Ανοιχτό Θέατρο της Ευκαρπίας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» του Δήμου Παύλου Μελά, ο Βασίλης Πρατσινάκης παρουσιάζει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου και σε τραγούδια άλλων μεγάλων συνθετών της Ελληνικής δισκογραφίας.
Το Τμήμα Πολιτισμού αναβιώνει σε έναν από τους πιο αξιόλογους πολιτιστικούς χώρους της δυτικής Θεσσαλονίκης, τις Ημέρες Λαϊκού Πολιτισμού ΚΑΡΠΙΑ που αποτελούσαν κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Ευκαρπίας και της ευρύτερης περιοχής πριν τη συνένωση του Καλλικράτη.
Η συναυλία θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και το τραγούδι θα είναι σε πρώτο πλάνο με τον αγαπημένο Βασίλη Πρατσινάκη, τη Δέσποινα Παγιούλα, τους μουσικούς Γιάννη Φιλιππουπολίτη στο πιάνο, Αντώνη Κουμανδράκη στην κιθάρα, Ηλία Βελλή στο μπουζούκι, Δέσποινα Σκέντου στο βιολί.
Ο Βασίλης συνεχίζει και φέτος αυτό που ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης (‘’ΜΥΣΤΙΚΟ’’, ‘’ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ’’,  ‘’ΒΑΡΔΙΑ’’, ‘’ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ’’) με την αγάπη και το μεράκι για το τραγούδι και τη μουσική.
Ένα πρόγραμμα με έντεχνα, λαϊκά αλλά και Κρητικά τραγούδια, γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε, που μεγαλώσαμε μαζί τους, και μας ταξίδεψαν.
Στο ρεπερτόριό του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση.
Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους στο πρόγραμμα, συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν.
Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους ενώ δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.
Από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλο, Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκο Ζούδιαρη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Κουγιουμτζή,  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, το κοινό θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα – ταξίδι στη Ελληνική μουσική.


Πρόσβαση στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας
Το Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας έχει χτιστεί σε εξαιρετική τοποθεσία, στην οδό Αγίου Δημητρίου και Κολοκοτρώνη, κοντά στην περιοχή Πλατανάκια και τους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου και Αγίου Κωνσταντίνου. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πάνω από 750 θεατές και να διασφαλίσει άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκινγκ του θεάτρου.
Για τους επισκέπτες υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και με την αστική συγκοινωνία, Γραμμή ΟΑΣΘ 38, στάση παλιός παιδικός σταθμός.
Το Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά ανακαινίστηκε το καλοκαίρι του 2016 με εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης, καθαρισμού και με τις παρεμβάσεις της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά στις κερκίδες και στη σκηνή, στα καμαρίνια και στον περιβάλλοντα χώρο, που μεταμόρφωσαν το πολιτιστικό τοπόσημο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Επαναλειτούργησε με την ευκαιρία της έναρξης των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» με ένα διήμερο αφιέρωμα στο έντεχνο, λαϊκό τραγούδι αλλά και στην παράδοση, την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!