Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην 84η ΔΕΘ

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην 84η ΔΕΘ


Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Περίπτερο 14, stand 17) θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου στις 10:00 πμ. ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην 84η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιείται από τις 7-15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Η συμμετοχή του Μουσείου βρίσκεται στη θεματική ενότητα Akademia, που είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα θα παρουσιάσει τις εκδόσεις και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, καθώς και όλες τις νέες πρωτοβουλίες του, οι οποίες εστιάζουν ιδιαίτερα στα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα υπό την επιστημονική επίβλεψη του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ) έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Όλα τα προγράμματα στηρίζονται στη βασική αντίληψη ότι το μουσείο αποτελεί έναν χώρο, όπου η ιστορία και ο πολιτισμός όχι μόνο προβάλλονται, αλλά γίνονται αφορμή για προσέγγιση διαθεματικών εννοιών, όπως η ιστορία, η μνήμη, η τέχνη, η πληροφορία, η επικοινωνία, η πολυπολιτισμικότητα και η αλληλεπίδραση.

Ενδεικτικά ορισμένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου είναι τα εξής: «Ο Μακεδονικός Αγώνας στο Βάλτο των Γιαννιτσών» για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας«Θεσσαλονίκη: Μεταμορφώσεις μιας πόλης» για μαθητές Ε΄ + ΣΤ΄ δημοτικού και για μαθητές γυμνασίου, «Ταξιδεύοντας πάνω σε μία πένα και ένα... Ποντίκι» για μαθητές Ε΄ + ΣΤ΄ δημοτικού και για μαθητές γυμνασίου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!