«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής επισκέπτεται το Δήμο Νέας Προποντίδας και το Δήμο Δέλτα για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής επισκέπτεται το Δήμο Νέας Προποντίδας και το Δήμο Δέλτα για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους

 

Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής και η Κινητή Διαγνωστική Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, θα βρίσκονται στο Δήμο Ν. Προποντίδας και το Δήμο Δέλτα. Τις μονάδες θα στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί και οδοντίατροι των τοπικών υγειονομικών φορέων παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων καθημερινά από τις 8.30 έως και τις 13.30.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Ν. Προποντίδας θα πραγματοποιηθούν, ανά ημέρα, προληπτικές παιδιατρικές εξετάσεις στα νηπιαγωγεία των περιοχών Λάκκωμα, Ν. Γωνιά και Ν. Ηράκλεια, στο νηπιαγωγείο των Ν. Φλογητών, στο νηπιαγωγείο των Ν. Πλάγιων και της  Παραλίας Διονυσίου, στο  Δ.Σ. και νηπιαγωγείο Κρήνης, στα νηπιαγωγεία του Αγ. Μάμα και της Ν. Ποτίδεας.

Στο Δήμο Δέλτα θα πραγματοποιηθούν, ανά ημέρα, προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις στα Δ.Σ. Μαλγάρων και Βραχιάς, στο 1ο και 2ο  Δ.Σ. Κυμίνων, στο Δ.Σ. Ν. Μαγνησίας, στο 1ο Δ.Σ. Καλοχωρίου και στο 2ο Δ.Σ. Καλοχωρίου. 

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκη, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα των Δήμων Δέλτα και Προποντίδας.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 100.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!