Μανόλης Λαμτζίδης: Επίκειται ίδρυση τοπικού «παρατηρητηρίου» για το «Κόδρα» στη μνήμη Ηρακλή Μαστρογιαννάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Επίκειται ίδρυση τοπικού «παρατηρητηρίου» για το «Κόδρα» στη μνήμη Ηρακλή Μαστρογιαννάκη
                         
Με έκπληξη οι δεκάδες πολίτες που έλαβαν μέρος τη Δευτέρα πρωί στη συγκέντρωση προς τιμήν του Ηρακλή Μαστρογιαννάκη (άλλοτε Πρόεδρο του Συλλόγου Κατιρλιωτών και εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Προποντίς» ) μέσα στο «Κόδρα»,  στο σημείο που έχει φυτευτεί ένα κυπαρίσσι στη μνήμη του παρατήρησαν ότι η βάση, στην οποία είχε τοποθετηθεί η σχετική πινακίδα είχε δεχθεί συντριπτικό χτύπημα απο «βαριοπούλα»!
Φαίνεται ότι ορισμένοι «γνωστοί-άγνωστοι» τον Ηρακλή, έναν άνθρωπο που ενεργούσε ανιδιοτελώς και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον  δεν τον σέβονται και τον πολεμούν ακόμα και «μετά θάνατον»!
Παρόλα αυτά το μήνυμα που εξέπεμψε η συγκέντρωση των φίλων του Ηρ. Μαστρογιαννάκη ήταν ξεκάθαρο:
Το “Kόδρα” θα παραμείνει χώρος πρασίνου,  ένας σωτήριος πνεύμονας – ενόψει και της «κλιματικής αλλαγής»-  για την Καλαμαριά και τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση 288/2003 του Ε Τμήματος του ΣτΕ , που είχε προκαλέσει στο παρελθόν  ο Ηρ. Μαστρογιαννάκης και ο Σύλλογος Κατιρλιωτών και άλλες συλλογικότητες
Σύμφωνα με αυτήν «….Δεν επιτρέπεται στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα η μείωση ή η αλλαγή του κύριου προορισμού των χώρων πρασίνου, αποτελούντων βασικό στοιχείο της αρχής της  βιωσίμου πόλεως και …… είναι ανεπίτρεπτη η «de facto» αναίρεση της λειτουργίας των χώρων πρασίνου με την  πρόβλεψη εντός αυτών άλλων χρήσεων και λειτουργιών, επιτρεπομένων μόνον  χρήσεων και κτιρίων τέτοιου χαρακτήρος που να υποβοηθούν την απόλαυση του πρασίνου από το κοινό….», κάτι το οποίο η νέα δημοτική αρχή και η διοίκηση γενικότερα δεν έχουν δικαίωμα να προσπερνούν.
Στη συγκέντρωση εκτός από τους οικείους του Ηρ. Μαστρογιαννάκη  παραβέθηκαν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου,  προσωπικοί του φίλοι  καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπως ο Μανόλης Λαμτζίδης, πρόσφατα εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πρ. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Γαβριήλ , δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς , ο Μιχ. Τρεμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του συνδυασμού «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και της «Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης»  και οι Σταύρος Μαβίδης («Σταύρακας») και Κυριάκος Καισαρίδης, πρ. δημοτικοί συμβούλοι Καλαμαριάς.
Όλοι , συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχίσουν να συναντιούνται μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν απόψεις για το μέλλον του «Κόδρα» ευρισκόμενοι σε ετοιμότητα και συνεχή επαγρύπνηση για να αποτραπούν σχέδια «εμπορευματοποίησης» και αλλοίωσης του χαρακτήρα και του προορισμού του χώρου , όπως αυτά με ισχυρές δόσεις κινδυνολογίας  εκφωνούνται από ορισμένους «καλοθελητές».
Έτσι , οι κινήσεις αυτές  φαίνεται ότι θα αποκτήσουν μονιμότερα χαρακτηριστικά λαμβάνοντας στο μέλλον  τη μορφή ενός τοπικού  forum ή  “παρατηρητήριου” για το «Κόδρα».
Ακόμα συμφωνήθηκε να φιλοξενούνται συναντήσεις , ομιλίες και διαλέξεις για το «Κόδρα» στα γραφεία του «Συλλόγου Κατιρλιωτών».
                               Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2019
Οι φίλοι και συναγωνιστές του Ηρ. Μαστρογιαννάκη
  
 





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!