Ερώτηση στη Βουλή για την μετακίνηση των προσφυγόπουλων από το camp Διαβατών προς τα σχολεία τους.

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ  Δελή Γιάννη και Στολτίδη Λεωνίδα για την μετακίνηση των προσφυγόπουλων από το camp Διαβατών προς τα σχολεία τους.

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα: Μετακίνηση των προσφυγόπουλων από το camp Διαβατών προς τα σχολεία τους.

       Βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και για ακόμα μια φορά, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν τα ίδια αδιέξοδα, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της νέας κυβέρνησης ΝΔ για το αντίθετο. Παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, η μετακίνηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, τα πολυπληθή τμήματα, η μετακίνηση των υπεράριθμων μαθητών σε άλλα σχολεία, τα ακατάλληλα ή ανεπαρκή κτίρια κ.α.
       Στην ίδια μοίρα και χειρότερη βρίσκονται και οι πρόσφυγες μαθητές. Η διαδικασία ένταξης τους, παρά την όποια προσπάθεια των εκπαιδευτικών, των γονιών και των συμμαθητών τους, «σκοντάφτει» στη πολιτική της νέας κυβέρνησης της ΝΔ που κινείται στην ίδια ρότα με την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, της Ε.Ε. και των διαφόρων Μ.Κ.Ο.
       Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης όπου περίπου 300 προσφυγόπουλα αποκλείονται ουσιαστικά από την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η μετακίνηση τους από και προς το σχολείο τους.
       Πρόκειται για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διαμένουν στο camp Διαβατών και θα έπρεπε να μετακινούνται σε  Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Δυτικής Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής μετακίνηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους με ευθύνη του κράτους. 


Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!