Παρουσίαση του βιβλίου "Τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας του δημοτικού σχολείου (1917-2017)” των Ευαγγελία Κανταρτζή και Σήφη Μπουζάκη

Παρουσίαση του βιβλίου "Τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας του δημοτικού σχολείου (1917-2017)” των Ευαγγελία Κανταρτζή και Σήφη Μπουζάκη

H παρουσίαση του βιβλίου "Τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας του δημοτικού σχολείου (1917-2017)” των Ευαγγελία Κανταρτζή και Σήφη Μπουζάκη πραγματοποιείται την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου»).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Παναγιώτης Ξωχέλλης, Χρήστος Τζήκας και Σοφία Ηλιάδου -Τάχου. Τον συντονισμό της παρουσίασης έχει ο Δημήτρης Χατζηδήμου, ενώ θα χαιρετίσει την εκδήλωση η Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Φανή Τσατσάια.

"Το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα βιβλίο Ιστορίας και ειδικότερα ένα σχολικό εγχειρίδιο Ιστορίας έχει γίνει αιτία και αντικείμενο διαμάχης, έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις και πολεμικές συγκρούσεις που οδήγησαν έως και στην απόσυρση των “επικίνδυνων” βιβλίων”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στον πρόλογο του βιβλίου και προστίθεται ότι “Αναζητήθηκαν οι σιωπές και οι φωνές της Ιστορίας σε θέματα όπως το “κρυφό σχολείο”, ο “χορός του Ζαλόγγου”, οι “εμφύλιοι πόλεμοι”, η “ήττα του 1897”, το “δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του 1893, η “κυπριακή τραγωδία”, οι “δικτατορίες”, η “Εθνική Αντίσταση”, το “παιδομάζωμα”.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!