Ο Σάββας Αναστασιάδης : Το Σύνταγμα προβλέπει ισοτιμία της ψήφου και όχι δύο κατηγορίες ψηφοφόρων


Ο Σάββας Αναστασιάδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη : Το Σύνταγμα προβλέπει ισοτιμία της ψήφου και όχι δύο κατηγορίες ψηφοφόρων

«Είναι αντισυνταγματικό γιατί το Σύνταγμα προβλέπει ισοτιμία της ψήφου και όχι δύο κατηγορίες ψηφοφόρων», υποστήριξε σήμερα το πρωϊ (11.10.2019) στο ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm  και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο,  ο πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης, σχολιάζοντας το πόρισμα της επιτροπής που είχε συστήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ψήφου των Αποδήμων, το οποίο έλεγε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να εκλέγουν 3-5 βουλευτές και οι ψήφοι τους δεν θα προσμετρούνται στην Επικράτεια.
«Είναι αντισυνταγματικό ,γιατί το Σύνταγμα προβλέπει ισοτιμία της ψήφου και όχι δύο κατηγορίες ψηφοφόρων.  Επίσης είναι προσβλητικό για τους απόδημους. Οι βουλευτές που θα εκλέγονται θα είναι σε μια γωνιά και δεν θα έχουν δυνατότητα να ασκήσουν πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.
« Να μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Έλληνες της Διασποράς   από τον τόπο κατοικίας του. Είτε με επιστολική ψήφο, είτε να στηθούν κάλπες σε πρεσβείες και προξενεία» σημείωσε ο βουλευτής ΝΔ και πρόσθεσε,
« Πριν από μερικές μέρες είχε εκλογές το Κόσοβο. 3.000 Κοσοβάροι της διασποράς ψήφισαν  με επιστολική ψήφο. Το Κόσοβο έγινε κράτος πριν από μερικά χρόνια και εκεί το έλυσαν το θέμα….δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αντιπολίτευση έχει αυτή τη φοβική στάση στο θέμα αυτό » κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=v0Et6gZXrVY&feature=youtu.be


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!