Με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ συναντήθηκε ο Α. Πολυχρονίδης στην προσπάθειά του να αποτρέψει τη μεταφορά της γραμμής 56 στα ΚΤΕΛ


Με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ συναντήθηκε ο Α. Πολυχρονίδης στην προσπάθειά του να αποτρέψει τη μεταφορά της γραμμής 56 στα ΚΤΕΛ


Με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Γιώργο Σκόδρα και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Γιώργο Σπανό συναντήθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης στο πλαίσιο των ενεργειών του προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή της ειλημμένης –όπως φαίνεται- απόφασης η οποία προβλέπει την απένταξη του Ωραιοκάστρου από το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά της γραμμής 56 από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.
Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πολυχρονίδης ανέπτυξε λεπτομερώς όλους τους λόγους οι οποίοι επιβάλλουν την παραμονή της γραμμής 56 στο δίκτυο του ΟΑΣΘ, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1979 και είναι ιδιαίτερα αποδοτική για τον Οργανισμό με υψηλό αριθμό πληρότητας των δρομολογίων. «Το Ωραιόκαστρο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και από το λιμάνι της και όλα αυτά τα χρόνια αντλούσε την ανάπτυξή του από το πολεοδομικό συγκρότημα με το οποίο γειτνιάζει. Και από αυτό θα συνεχίσει να αντλεί δύναμη, ανάπτυξη και προοπτική υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει προορισμός του αστικού συγκοινωνιακού σχεδιασμού του ΟΑΣΘ. Η μεταφορά στα ΚΤΕΛ θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα τόσο για επενδύσεις όσο και για την  επιλογή του Ωραιοκάστρου ως τόπου κατοικίας ή ψυχαγωγίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και την αγορά. Είναι προφανές πως ο υποψήφιος επενδυτής ή ο εν δυνάμει επισκέπτης θα προτιμήσει να επενδύσει ή να επισκεφθεί έναν τόπο στον οποίο έχει πρόσβαση με το συγκοινωνιακό μέσο το οποίο χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις, δηλαδή με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ», είπε ο κ. Πολυχρονίδης κι έκανε λόγο για επιλεκτική μεταφορά γραμμών στα ΚΤΕΛ που οδηγεί –για ακόμη μία φορά- στην υποβάθμιση έναν δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Αν οι συνθήκες με το ΚΤΕΛ είναι καλύτερες για ποιον λόγο δεν επιλέχθηκε αυτή η λύση και για το Πανόραμα ή και για άλλες απομακρυσμένες περιοχές όπως η Μηχανιώνα, η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες, η Αγία Τριάδα, το Ρετζίκι και το Αβεστοοχώρι, όπου ο βασικός ‘’κορμός’’ των δρομολογίων παραμένει στην ευθύνη του ΟΑΣΘ», ήταν το –ρητορικό, προφανώς- ερώτημα που έθεσε ο κ. Πολυχρονίδης στους κυρίους Σκόδρα και Σπανό και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί το Ωραιόκαστρο των 30.000 κατοίκων που είναι δίπλα στη Θεσσαλονίκη να μένει εκτός μητροπολιτικού αστικού συγκοινωνιακού σχεδιασμού. Απαιτείται ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος και παραμονή της γραμμή 56 στον ΟΑΣΘ».
Ο κ. Πολυχρονίδης απέρριψε και τις υποσχέσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ περί προσωρινού μέτρου, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί πως ‘’ουδέν μονιμότερον του προσωρινού’’. Είναι βέβαιο πως αν το Ωραιόκαστρο βγει σήμερα εκτός αστικού συγκοινωνιακού σχεδιασμού δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα. Ακόμη κι όταν ο Οργανισμός θα αποκτήσει περισσότερα και νέα λεωφορεία, η γραμμή του Ωραιοκάστρου θα παραμείνει στα ΚΤΕΛ».
«Η γραμμή 56 του Ωραιοκάστρου θα πρέπει και στο μέλλον να αποτελεί τμήμα του μητροπολιτικού συγκοινωνιακού σχεδιασμού του πολεοδομικού συγκροτήματος και όχι του περιφερειακού σχεδιασμού με το ΚΤΕΛ νομού Θεσσαλονίκης (πρώην 39 ΚΤΕΛ)», επέμεινε ο κ. Πολυχρονίδης στη διάρκεια της συνάντησης και ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ την παραμονή της γραμμής 56 στον ΟΑΣΘ, την πύκνωση των δρομολογίων στη συγκεκριμένη γραμμή, καθώς και τη δρομολόγηση μιας γραμμής Εξπρές από το Ωραιόκαστρο μέχρι τα Πανεπιστήμια με 10 δρομολόγια καθημερινά για να εξυπηρετούνται οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι. Επίσης, ο κ. Πολυχρονίδης ζήτησε την επέκταση των δρομολογίων της γραμμής 27 μέχρι τη Συμμαχική οδό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού Αγίου Γεωργίου και των εργαζομένων στη Βιοτεχνική Περιοχή.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!