Βρες το Φεστιβάλ στου Παύλου Μελά

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεχίζει να απλώνει τα κλαδιά του πέρα από τις αίθουσες της Θεσσαλονίκης και ανοίγεται σε όλες τις γειτονιές συνομιλώντας με τους περιφερειακούς δήμους. Με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, το Σεπτέμβρη του 2016 και πρωτοβουλία της Ελίζ Ζαλαντό και του Ορέστη Ανδρεαδάκη,  ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τον κορυφαίο κινηματογραφικό θεσμό με την προβολή της ταινίας «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» του Μελ Μπρούκς σε μια τεράστια οθόνη. Η σχέση αυτή εξελίχθηκε και ακολούθησε η συνεργασία σε πέντε συνεχόμενες διοργανώσεις: 19ο ΦΝΘ - Μάρτιος 2017, 58ο ΦΚΘ - Νοέμβριος 2017, 20ο ΦΝΘ - Μάρτιος 2018, 59ο ΦΚΘ - Νοέμβριος 2018, 21ο ΦΝΘ Μάρτιος 2019. 
Ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετέχει στο επετειακό 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Πολιτισμού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την πόλη να αγκαλιάσει τις ταινίες και τους δημιουργούς, να ΄΄ταξιδέψει΄΄ στην ιστορία του ΦΚΘ μέσα από την έκθεση που θα παρουσιαστεί με αφορμή τα 60ά γενέθλιά του στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, να αναζητήσει το πρόγραμμα και να ενημερωθεί για όλες τις προβολές και τα αφιερώματα, ηλεκτρονικά αλλά και μέσω της αφίσας που θα τοποθετηθεί σε όλα τα δημοτικά κτίρια και επιλεγμένα καταστήματα στις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά.

Από την πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι, στην Σταυρούπολη και τις Συκιές
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται λοιπόν και φέτος με δήμους της Θεσσαλονίκης και προσκαλεί το κοινό να νιώσει δυνατά τον παλμό της επετειακής 60ης διοργάνωσης και να ανακαλύψει επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμά της.
Οι προβολές αυτές γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών, και οι αίθουσες που τις φιλοξενούν εντάσσονται πλήρως στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Παύλου Μελά οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», ενώ στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.
Μάλιστα φέτος η συνεργασία αυτή διευρύνεται, καθώς το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει πιλοτικά στους δήμους αυτούς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη», με ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου. 
Επίσης φέτος για πρώτη φορά, τα εισιτήρια για τις προβολές στους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών εντάσσονται στο γενικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οπότε θα είναι διαθέσιμα για προπώληση, τόσο online όσο και σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Φεστιβάλ ενώ το κοινό από τα εκδοτήρια στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά και στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, θα μπορεί να εκδώσει εισιτήρια για τις προβολές στις υπόλοιπες αίθουσες του Φεστιβάλ.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!