ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ενώνουμε τη φωνή μας υπέρ του ΚΕΘΕΑ

Ενώνουμε τη φωνή μας υπέρ του ΚΕΘΕΑ

Την πλήρη στήριξη τους στο ΚΕΘΕΑ και ταυτόχρονα την πλήρη αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα, εξέφρασαν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε δομές του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.
 Στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης και Χρήστος Γιαννούλης, η βουλεύτρια Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Τάσος Τρελόπουλος, μέλος της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονιστής στο τμήμα Δικαιωμάτων και η Αναστασία Γαϊταρτζή, μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης καθώς και στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
 Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν αρχικά τη δομή «Προμηθέας» του ΚΕΘΕΑ στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών όπου συνομίλησαν με τους συντονιστές της δομής αλλά και κρατούμενους που μετέχουν στο πρόγραμμα και στη συνέχεια μετέβησαν στη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη» στη Σίνδο.
Στη διάρκεια της συνομιλίας με τους συντονιστές και τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισαν στην κυβέρνηση πρόθεση για έλεγχο, χειραγώγηση, απαξίωση, του ΚΕΘΕΑ, καθώς και κάθε δομής απεξάρτησης.
Παράλληλα επεσήμαναν πως στα 37 χρόνια λειτουργίας του το ΚΕΘΕΑ δεν έχει δώσει αφορμή για να αμφισβητήσει κανείς την ακεραιότητα, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την άρτια λειτουργία του. Μάλιστα το επιτυχημένο αυτό μοντέλο λειτουργίας έχει αναγνωριστεί διεθνώς, άλλωστε το ΚΕΘΕΑ αποτελεί σύμβουλο-οργανισμό του ΟΗΕ και συμμετέχει σε όλα τα διεθνή όργανα. Αν αλλάξει η δομή του, χάνει την υπόστασή του και θα σταματήσει πια να είναι ένας από τους οχτώ επιλεγμένους συμβούλους του ΟΗΕ.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!