Ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


Ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού
στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μήνυμα Ελπίδας για τον καρκίνο του μαστού και τη θεραπευτική αντιμετώπισή του έστειλε η ιατρική ημερίδα που διοργάνωσε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.
Οι Αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», με στόχο να διαδώσουν σε όλες τις γυναίκες το μήνυμα της πρόληψης, συμβάλλοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και στην προαγωγή της δημόσιας υγείας.
Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης, που αποδεικνύεται σωτήρια για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία της νόσου.“Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που αφορά αδιάκριτα όλες τις γυναίκες και πρέπει να γίνει αντιληπτό πως σήμερα η επιστήμη είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει και να τη θεραπεύσει πλήρως. Ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία, η αυτοεξέταση και η τακτική υποβολή σε γυναικολογικές εξετάσεις σώζουν ζωές και αυτό είναι ένα μήνυμα που οφείλουμε να περάσουμε σήμερα στην κοινωνία” υπογράμμισε ο κ. Μανδαλιανός, συγχαίροντας παράλληλα τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» για το σπουδαίο έργο που επιτελεί σήμερα, τόσο στην προαγωγή της πρόληψης όσο και στην υποστήριξη των ασθενών.
Στην αναγκαιότητα της πρόληψης, της αυξημένης επαγρύπνησης και της πρώιμης διάγνωσης, στους παράγοντες κινδύνου και στις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, αναφέρθηκε ο κεντρικός ομιλητής της ιατρικής ημερίδας, Χειρουργός μαστού κ. Δημήτρης Δραγούμης, τονίζοντας πως παρά την αύξηση της εμφάνισης του καρκίνου του μαστού, η θνησιμότητα από τη νόσο ελαττώθηκε τα τελευταία χρόνια, λόγω της βελτίωσης της έγκαιρης διάγνωσης και της εξέλιξης των θεραπευτικών μέσων.
Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε ο χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Φωτεινής Δεβετζή Πεσματζόγλου, η οποία ως γυναίκα που πάλεψε με τη νόσο έστειλε το δικό της μήνυμα στο κοινό. Είμαστε λοιπόν σήμερα όλοι εδώ, γυναίκες που παλέψαμε με τον καρκίνο του μαστού, που αναμετρηθήκαμε με το φόβο, που δώσαμε τη μάχη για τη ζωή. Είμαστε εδώ χωρίς δάκρυα και συγκινήσεις αλλά με χαμόγελο, με δύναμη και αισιοδοξία για να διατρανώσουμε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές! Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής αλλά κυρίως ως γυναίκα που πάλεψε με τη νόσο, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στην καθεμία από εσάς και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να σας διαδώσω το μήνυμα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, γιατί δυστυχώς η ασθένεια αυτή μας αφορά όλες”.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης» κ. Κυριακούλα Δερεκανάρη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο που αναπτύσσεται σήμερα στην πόλη μας, ενώ ευχαρίστησε το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την πολύτιμη συνδρομή και υποστήριξή του στη μεγάλη προσπάθεια του Συλλόγου.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις συγκλονιστικές ιστορίες ζωής τεσσάρων γυναικών, της κ. Ε. Μπακάλη, Ε. Αποστόλου, Ρ. Γιουβανέλλη και Κ. Δερεκενάρη, που μοιράστηκαν με το κοινό τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο του Μαστού, από όπου βγήκαν νικήτριες.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, προσφέρθηκαν στο κοινό που παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση Δωρεάν Μαστογραφίες, προσφορά των Χορηγών. Η διάθεση των Μαστογραφιών θα γίνει με κλήρωση, με προτεραιότητα σε ανασφάλιστες, άνεργες γυναίκες και δικαιούχους πρόνοιας.
Παράλληλα στο φουαγέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου λειτουργεί από τις 14/10 έως 20/10/2019 Έκθεση Ζωγραφικής με πορτρέτα γυναικών του Χάρη Δημόπουλου. 
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!