Ελληνικές Χορωδιακές Ημέρες Πέμπτη 14/11 Παρασκευή 15/11 και Σάββατο 16/11 στο Δημοτικό Θέατρο «Ναυάρχου Βότση»


Ελληνικές Χορωδιακές Ημέρες  Πέμπτη 14/11 Παρασκευή 15/11 και Σάββατο 16/11
στο Δημοτικό Θέατρο «Ναυάρχου Βότση»

Τρείς  βραδιές για την ελληνική χορωδιακή μουσική, θα πραγματοποιηθούν την  Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 8 το βράδυ  στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Ναυάρχου Βότση», υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου.

Οι μουσικές αυτές εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στον θεσμό  «Ελληνικές Χορωδιακές Ημέρες»  που ξεκίνησε το 2014 και είχε ως  στόχο  να αναδείξει την σύγχρονη ελληνική δημιουργία, παρουσιάζοντας έργα για χορωδία, είτε πρωτότυπα, είτε με ενδιαφέρουσες επεξεργασίες.

 Το τριήμερο θα αρχίσει με βραδιά θρησκευτικής μουσικής. Θα δοθεί βαρύτητα στα σύγχρονα έργα Ελλήνων συνθετών που αντλούν την έμπνευσή τους από το θρησκευτικό συναίσθημα και θεματολογίας της Βίβλου. Την Παρασκευή θα αναπτυχθούν το χορωδιακό εργαστήρι, το masterclass διεύθυνσης χορωδίας και η εκμάθηση ενός συμβολικού τραγουδιού, ο Μέρμηγκας του Μάνου Λοϊζου, σε επεξεργασία Ελιόνας Σινιάρη.
Επενδύοντας στη νέα γενιά και υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητά της, διοργανώνεται ένα σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας, στο οποίο θα διδάξει ο μαέστρος, Κωστής Παπάζογλου.   Οι υποψήφιοι μαέστροι έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν σε πραγματικές (!) συνθήκες, διευθύνοντας τα χορωδιακά σχήματα που συμμετέχουν. Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του εργαστηρίου.
Το Σάββατο θα παρουσιαστούν οι υπόλοιπες χορωδίες σε ελληνικά έργα και επεξεργασίες παραδοσιακών τραγουδιών στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν με αίτηση ως τις 9 Νοεμβρίου στο
kalamariachoir@gmail.com

Η  είσοδος είναι  ελεύθερη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!