Προσβάσιμη και ασφαλής η περιοχή δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο & 2o Λύκειο Σταυρούπολης με την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης της περιοχής δίπλα στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Σταυρούπολης στην Ομόνοια, που είχαν στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας των 500 μαθητών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των διερχόμενων καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Από το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2019, το Τμήμα Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παύλου Μελά, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημήτρη Αθάνατου, ξεκίνησε με ίδια μέσα ένα ουσιαστικό έργο, σε μια γειτονιά που για χρόνια ήταν δύσβατη και αποτελούσε εστία παραβατικότητας δίπλα σε σχολικές μονάδες.
50 μέρες μετά την έναρξη των εργασιών, από την σκάλα της οδού Λαγκαδά, ακριβώς απέναντι από το πρώην καπνεργοστάσιο του Αθανασόπουλου, οι διαφορές είναι εμφανέστατες καθώς
1) καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε εκ νέου η χαρακτηριστική πλαγιά,
2) ανακατασκευάστηκε ο τσιμεντένιος διάδρομος μεταξύ της προαναφερόμενης σκάλας και της οδού Βελισσαρίου,
3) έγινε επέκταση τμημάτων του διαστρωμένου με κυβόλιθο πεζοδρόμου και των πεζοδρομίων,
4) δημιουργήθηκε διάδρομος πρόσβασης στη νοτιοανατολική είσοδο των σχολείων,
5) έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προς τη Δ.Ε.Η. και απομακρύνθηκε παλαιά ανενεργή ξύλινη κολώνα,
6) τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα που ενισχύουν τον φωτισμό της περιοχής.
Μάλιστα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, παρουσία του Δημήτρη Αθάνατου και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού Σάκη Λαζαρίδη, πραγματοποιήθηκε συμβολική δενδροφύτευση από μαθητές του 2ου ΓΕΛ Σταυρούπολης, οι οποίοι με την καθοδήγηση του Διευθυντή τους Ευθυμίου Παπαδημητρίου και με την υποστήριξη της Δημοτικής Υπηρεσίας Πρασίνου ‘’υιοθέτησαν’’ ροβίνιες και πλατανομουριές, δίνοντας την απαραίτητη πράσινη πινελιά, στην καίρια παρέμβαση του δημοτικού μηχανισμού.
‘’Συνεχίζουμε τις αυτονόητες παρεμβάσεις στις γειτονιές μας, για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων, να διασφαλίσουμε την ευταξία και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας, αξιοποιώντας τους ιδίους πόρους και τις δικές μας δυνάμεις καθώς είναι δεδομένη, χρόνια τώρα, η περιορισμένη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης’’ σημείωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και συνεχάρη τη μαθητική κοινότητα για την εθελοντική της συμμετοχή σε δράσεις και την υιοθεσία καλών πρακτικών. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!