Μιχ. Τρεμόπουλος: Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή στις 29.11



  
                   Θεσσαλονίκη 26.11.2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή στις 29.11

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με ψήφισμά του συμμερίζεται την ανησυχία των νέων για το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και στηρίζει τη διεθνή κινητοποίησή τους την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.
Το σχέδιο ψηφίσματος, που κατέθεσε η παράταξη «Οικολογία-Αλληλεγγύη», έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο μετά τις 2 το βράδυ, με λευκή ψήφο του στελέχους του ΚΚΕ κ. Ζαριαννόπουλου και αποχή συμβούλων της πλειοψηφίας.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης συμμερίζεται την ανησυχία των νέων για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους. Η επόμενη διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί σε όλον τον κόσμο και σε πάνω από 20 πόλεις της Ελλάδας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, με στόχο να επηρεάσει το Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP25) που θα γίνει στο Santiago της Χιλής στις 2-13 Δεκεμβρίου.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αρχίσει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας και μάλιστα χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Οι πλημμύρες είναι ενδείξεις των μεγάλων ανατροπών στις θερμοκρασίες με σταθερή πορεία προς την υπερθέρμανση, οι πάγοι λιώνουν και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα καταστρέψει τις ακτές και την οικονομία μας. Οι κινητοποιήσεις διεκδικούν να διατηρηθεί τουλάχιστον η άνοδος της θερμοκρασίας κάτω από 1.5°C συγκριτικά με τα προβιομηχανικά επίπεδα και να εξασφαλιστεί η κλιματική δικαιοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας και τις πολιτικές στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας, της βιομηχανίας κ.ά.
Ανησυχούμε μαζί με τα παιδιά μας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!