Εκθέσεις - έκπληξη για τα 60 χρόνια ΦΚΘ σε υπόγεια διάβαση και «Χρήστος Τσακίρης»

Η έναρξη προβολών του 60ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, συμπίπτει και με τα εγκαίνια της λειτουργίας δύο Εκθέσεων σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίες παρουσιάζονται με αφορμή τα 60 χρόνια ζωής του σημαντικότερου κινηματογραφικού θεσμού.
Οι επισκέπτες των εκθέσεων θα έχουν την ευκαιρία μέσα από εικόνες, να διατρέξουν όλες τις δεκαετίες του Φεστιβάλ, τους ανθρώπους, τις στιγμές, τις τάσεις που καθόρισαν την πορεία του και την εξέλιξή του.
Από το μακρινό 1960 και την 1η εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου, κάθε φθινόπωρο, η πόλη γιορτάζει και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω σε δημιουργούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, κοσμικούς αλλά και στον … Εξώστη και τους φανατικούς σινεφίλ όλων των ηλικιών που σταθερά γεμίζουν τις αίθουσες.
Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, θα φιλοξενήσει από τις 1 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019, κινηματογραφικές μνήμες και στιγμιότυπα 60 χρόνων καλλιτεχνικής ζωής, το πολύτιμο αρχείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», έδρα των 20 προβολών του 60ου ΦΚΘ και στην Υπόγεια Διάβαση, έναν εναλλακτικό εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.
Στο τιμόνι του ΦΚΘ, άνθρωποι που κάνουν πράξη την πολιτιστική αποκέντρωση και οραματίζονται μια Θεσσαλονίκη με τους περιφερειακούς δήμους να αισθάνονται ότι το φεστιβάλ είναι και δική τους υπόθεση.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!