Δώρα Αυγέρη: «Επικίνδυνη επικοινωνία από την κυβέρνηση, επειδή απέτυχε και στο προσφυγικό και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος»

«Επικίνδυνη επικοινωνία από την κυβέρνηση, επειδή απέτυχε και στο προσφυγικό και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος»
Τοποθέτηση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Ενημέρωση», με τους δημοσιογράφους Νίνα Κασιμάτη και Χρήστο Παγώνη και τη συμμετοχή των βουλευτών Σταύρου Κελέτση από τη ΝΔ και Νίκου Καραθανασόπουλου από το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί το δόγμα “νόμος και τάξη” με επικοινωνιακούς όρους, κάτι για το οποίο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία», υποστήριξε η Δώρα Αυγέρη, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.
Αναφερόμενη στις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε χώρο διασκέδασης στο Γκάζι και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι οι νεαροί που εγκλωβίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι παιδιά της μέσης ελληνικής οικογένειας και όχι «μπαχαλάκηδες», «μακρυμάλληδες» ή όπως αλλιώς έχει στοχοποιήσει τους νέους η ΝΔ.
«Είναι ξεκάθαρο ότι, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ζορισμένη, καταφεύγει στην καταστολή και την ασύμμετρη χρήση βίας, αυτό που θεωρεί ισχυρό της όπλο, κάτι το οποίο –κατά την εκτίμησή μας– είναι πολύ επικίνδυνο», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας παράλληλα ότι, παρότι το δόγμα «νόμος και τάξη» εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες, «θα αρχίσει να γυρίζει μπούμερανγκ για τη ΝΔ».
Η κ. Αυγέρη υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν μπορεί κρυφτεί από το προσφυγικό, αλλά και δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για το γεγονός ότι δεν έχει πετύχει και πολλά πράγματα στην πραγματική και ουσιαστική αντιμετώπιση του μεγάλου οργανωμένου εγκλήματος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν ήταν 300 νέοι κάτω σε ένα πάτωμα, να μας πει η ΝΔ τι έχει γίνει με τους τρεις ανακριτές που αυτοεξαιρέθηκαν, τους εννιά νεκρούς και τους δύο τόνους ναρκωτικά σε μία υπόθεση που η ελληνική κοινωνία περιμένει απαντήσεις».
«Πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό για να δούμε τι πραγματικά έχει πετύχει η ΝΔ σε αυτούς τους τέσσερις μήνες διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεγάλου εγκλήματος και των ναρκωτικών».
Απαντώντας σε ερώτηση για την εξάρθρωση μιας τρομοκρατικής ομάδας, η Δώρα Αυγέρη τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, τονίζοντας ότι ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους πρώτους που έκαναν σχετική δήλωση, «αλλά πέρασε όχι στα ψιλά των εφημερίδων ή των ενημερωτικών site, αλλά νομίζω κάποιοι το έγραψαν στα παλαιά των υποδημάτων τους».
Ως προς το ζήτημα της προκαταρκτικής επιτροπής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής υποστήριξε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει την αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική μεθόδευση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση από την επιτροπή δύο μελών της μειοψηφίας.
Ωστόσο, «θα είμαστε εκεί για να κάνουμε αυτό που επιβάλλει το καθήκον μας, είμαστε προετοιμασμένοι και προετοιμασμένες για να υποβάλουμε τις ερωτήσεις στον πρώτο μάρτυρα, τον κ. Φρουζή, τον άνθρωπο-κλειδί στο σκάνδαλο Novartis, όπως φυσικά είμαστε προετοιμασμένοι για να υποδεχτούμε και το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, τα έγγραφα και τους υπόλοιπους μάρτυρες», σημείωσε η κ. Αυγέρη, κάνοντας λόγο για «αφωνία» της ΝΔ στο χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», και προηγούμενο της εφημερίδας «Δημοκρατία», σε σχέση με το πολύ ενδιαφέρον πόρισμα αρχειοθέτησης για τον κ. Σαμαρά.
«Όσοι εύχονται ή απεύχονται να είμαστε εκεί και να κάνουμε τις ερωτήσεις θα διαψευστούν και θα τους λυπήσουμε πάρα πολύ».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!